Politie Hollands Midden

Datum: 6 februari 2006

Hillegom Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft maandag 6 februari het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige man uit Hillegom. De politie zag hem rond 01.15 uur met zijn mistlampen aan over de Van de Endelaan rijden. De politie gaf hem een stopteken waarop hij niet reageerde. Hij parkeerde bij de kerk en ging er vervolgens rennend vandoor. Op de Brouwerlaan achterhaalden de agenten de man. De blaastest wees 675 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een bekeuring voor een verlopen APK.

Katwijk Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft maandag 6 februari het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Voorhout. De politie hield hem rond 03.00 uur ter controle staande op de provinciale weg N206. De man blies 840 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Katwijk Openlijk geweld Twee mannen, één van 22-jaar uit Katwijk en één van 18-jaar uit Noordwijkerhout, zijn door een groep mannen geslagen en geschopt. In een uitgaansgelegenheid aan de Badstraat ontstond tussen de 22-jarige en een andere jongen een woordenwisseling. De 22-jarige kreeg vervolgens een kopstoot. De eigenaar van het café liet twee jongens, waaronder degene die de kopstoot had gegeven, de zaak uitzetten. De 22-jarige en zijn vriend, de 18-jarige zouden de andere uitgang pakken. Buiten werden zij echter opgewacht door een grotere groep jongens. De 18-jarige kreeg vervolgens klappen en schoppen. De ambulance moest ter plaatse komen om hem te behandelen. De politie heeft inmiddels aangifte opgenomen van de Katwijker en heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte.

Lisse Rijden onder invloed van alcohol en drugs

De politie heeft zaterdag 4 februari een 36-jarige man uit Noordwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie hield hem rond 03.15 uur ter controle staande op de Gladiolenstraat. De blaastest wees uit dat hij gedronken had: 350 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Bovendien verklaarde de man cocaïne te hebben gebruikt. Bij het fouilleren werd ook een wit poeder aangetroffen wat waarschijnlijk een restant van de cocaïne was. Hierop is er ook een bloedproef afgenomen.

Lisse Aanrijding onder invloed: politie vordert rijbewijs in

De politie heeft vrijdag 3 februari het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige man uit Lisse. Deze was rond 21.00 uur op de Vennestraat tegen een geparkeerde vrachtwagen aangereden en hieronder klem komen te zitten. De blaastest wees 1020 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.Katwijk Openlijk geweld Twee mannen, één van 22-jaar uit Katwijk en één van 18-jaar uit Noordwijkerhout, zijn door een groep mannen geslagen en geschopt. In een uitgaansgelegenheid aan de Badstraat ontstond tussen de 22-jarige en een andere jongen een woordenwisseling. De 22-jarige kreeg vervolgens een kopstoot. De eigenaar van het café liet twee jongens, waaronder degene die de kopstoot had gegeven, de zaak uitzetten. De 22-jarige en zijn vriend, de 18-jarige zouden de andere uitgang pakken. Buiten werden zij echter opgewacht door een grotere groep jongens. De 18-jarige kreeg vervolgens klappen en schoppen. De ambulance moest ter plaatse komen om hem te behandelen. De politie heeft inmiddels aangifte opgenomen van de Katwijker en heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte.

Noordwijkerhout Snelkraak De politie is een onderzoek gestart naar een snelkraak op een opticien aan de Dorpsstraat. De snelkraak vond plaats op zondag 5 februari. Getuigen verklaren die dag omstreeks 06.30 uur een aantal klappen te hebben gehoord. De ruit van de voordeur van de opticien was kapot gegooid. De getuigen zagen een grijze/ olijfkleurige auto (hatchback) met twee gemaskerde mannen bij de opticien. De mannen reden er vervolgens met hoge snelheid vandoor in de richting van de Victoriberg. Het merkteken en het kenteken van de auto waren afgeplakt. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan en mist vooralsnog brillen en een apparaat uit de winkel. De technische recherche van het korps Hollands Midden heeft onderzoek gedaan naar eventueel achtergelaten sporen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Noordwijkerhout Rijden onder invloed van drugs

De politie heeft zondag 5 februari een 28-jarige man uit Lisse aangehouden. De politie hield hem rond 08.00 uur ter controle staande op de Langevelderlaan. De man verklaarde een XTC-pil te hebben geslikt. Hierop heeft de politie een urine- en bloedproef laten afnemen.

Noordwijk Mishandeling Op zondag 5 februari, omstreeks 01.30 uur, ontstond er in een uitgaansgelegenheid aan De Grent een opstoot. Twee jongens hadden met elkaar, door nog onbekende reden, ruzie gekregen. De jongens, twee 20-jarige uit Noordwijk en Katwijk, kregen woorden wat leidde tot een handgemeen. De jongens gingen vervolgens uit elkaar. Buiten kwamen zij elkaar echter weer tegen. De Katwijker die binnen een slag in het gezicht had gekregen gaf nu de Noordwijker een vuistslag in het gezicht. De politie kwam ter plaatse en hield de 20-jarige Katwijker aan wegens mishandeling. De Noordwijker deed op het bureau aangifte. De Katwijker, die aan werd gehouden, deed op het bureau tegen aangifte. De politie zet het onderzoek naar de mishandeling voort.

Oegstgeest Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 4 februari het rijbewijs ingevorderd van een 52-jarige man uit Lisse. De politie zag hem rond 01.00 uur op de rotonde van de Geversstraat bijna uit de bocht vliegen en heeft hem op de Rhijngeesterstraatweg ter controle laten stoppen. De man blies 675 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Oegstgeest Inbraak woning, diefstal auto De politie heeft aangifte opgenomen van een bewoner van een woning aan de Oude Rijnzichtweg in Oegstgeest. In de woning werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Vermoedelijk zijn de daders de woning middels flipperen binnengedrongen. Flipperen wil zeggen dat de schoot van de deur met een stuk plastic weg wordt geduwd zodat de deur openvalt. Dit kan alleen wanneer de deur niet op het nachtslot zit. Vervolgens hebben de inbrekers de woonkamer ingegaan en hebben zij diverse waardevolle spullen buit weten te maken, waaronder mobiele telefoons, geluidsboxen, een paspoort en een digitale camera. Twee jassen werden van de kapstok meegepakt waarin de autosleutels van de voor de deur geparkeerde auto zaten. De auto werd daarop meegenomen. De auto, een zwarte Volkswagen Polo, staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. De politie zet het onderzoek naar de verdachten voort. Mogelijk dat personen getuigen geweest zijn, alle informatie over de inbraak is welkom. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het algemene nummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en mishandeling van een 21-jarige Leidenaar. De man liep zondag 4 februari, om 22.35 uur, over de Oude Singel in de richting van de Marebrug. Bij de kruising met de Lange Scheistraat passeerde hij vier mannen. De Leidenaar merkte dat de mannen achter hem liepen. Een van hen begon aan zijn Macdonaldstas met snacks te trekken, maar liet even later weer los. De Leidenaar vervolgde zijn weg naar de brug en zag dat de man nog steeds achter hem liepen. Terwijl zijn tas opnieuw werd afgepakt kreeg hij ook klappen tegen het hoofd. De Leidenaar belde de politie, maar kreeg weer klappen en schoppen van twee van de mannen, ook toen hij al op de grond lag. Pas toen twee vrouwen de mannen op hun daden aanspraken stopten de mannen en liepen ze weg in de richting van de Haarlemmerstraat. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden. Signalement mannen; allen zijn blank en vermoedelijk tussen de 25 en 30 jaar en ongeveer 1.75/ 1.80 m lang. Man 1 heeft een normaal postuur, bollig gezicht, donker kort stekeltjes haar. Man 2 heeft een normaal postuur, smal gezicht, lichtkleurige lederachtige jas en lichte broek, blond steil/ golvend haar tot op de schouders. Man 3 is dikker van postuur, rond gezicht, blauwe jas, kort donker blond haar. Man 4 heeft een slank postuur, indisch uiterlijk, ingevallen gezicht, donker lang haar met kleine krullen tot op de schouders.

Leiden Diefstal kleding uit warenhuis

De politie heeft vrijdagmiddag, 3 februari, een 28-jarige vrouw uit Katwijk aangehouden wegens diefstal van kleding uit een warenhuis aan de Aalmarkt. De vrouw werd betrapt met de kleding waarna de politie werd ingeschakeld. De vrouw had de beveiliging van de kleding, de zogenoemde wafers, verwijderd waardoor er voor 255 euro schade was ontstaan aan de kleding. De vrouw heeft de diefstal bekend. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Verdachte van poging inbraak aangehouden

De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 5 februari een 35-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van poging diefstal uit een woning aan de Albert Verweijstraat. Een getuige zag een man rommelen bij de voordeur van de woning. Nadat de deur open sprong ging de man er plotseling vandoor. Terwijl de getuige de politie belde zag hij de man opnieuw in de straat. Echter nu begon de man bij de deuren van andere woningen te voelen. De politie heeft de verdachte korte tijd later in de omgeving aangehouden.

Leiden Vrouw mishandeld

De politie heeft zondag 5 februari in de avond een 38-jarige man uit Leiden aangehouden wegens mishandeling van zijn 35-jarige vriendin. De politie kreeg de melding van een getuige die zag dat de vrouw in een trappenhuis van een flat in Leiden Noord diverse keren werd geslagen en geschopt door een man. De getuige en enkele vrienden grepen in door de man en de vrouw uit elkaar te halen, waarna de politie werd ingeseind. De man die onder invloed van alcohol was begon ook de omstanders te bedreigen. De man werd korte tijd later door de politie aangehouden.

Leiden Politie vordert rijbewijzen in

De politie heeft maandag 6 februari het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige vrouw uit Bussum. De politie hield haar ter controle staan de op de Haagse Schouwweg. Ze blies 900 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De politie heeft zaterdag 4 februari het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige Leidenaar. De politie zag hem rond 01.00 uur slingerend over de Plesmanlaan rijden. De blaastest wees 1060 ug/l uit. De politie heeft zaterdag 4 februari het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige Leidenaar. De man reed rond 20.20 uur met zijn bromfiets tegen een stoeprand aan op de Rijndijk. De blaastest wees 945 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, ook wanneer het rijden onder invloed op de bromfiets gebeurde in plaats van met de auto. De politie heeft zaterdag 4 februari het rijbewijs ingevorderd van een 60-jarige Leidenaar. De politie controleerde hem rond 05.00 uur. De blaastest wees 645 ug/l uit.

Voorschoten Inbraak in woning

In de avond van vrijdag 3 februari en de nacht van zaterdag 4 februari is ingebroken in een woning aan De Savornin Lohmanplantsoen. Men wist de woning binnen te komen vermoedelijk door eerst het bovenluikje boven de deur open te maken waarna de deur kon worden geopend. Nadat de woning was doorzocht werden onder andere laptops en sieraden weggenomen.

Voorschoten Val met scooter onder invloed

De politie heeft zaterdag 4 februari een 33-jarige man uit Voorschoten aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was met zijn scooter rond 20.45 uur gevallen op de Nicolaas Maeskade. De politie heeft hem een blaastest afgenomen De ademanalyse wees 750 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Woninginbraak

Zaterdag 4 februari is in de middag of de avond ingebroken in een woning aan de Windjammer. Men wist de woning binnen te komen door een raam te forceren. Nadat de woning was doorzocht zijn de inbrekers er vandoor gegaan met onder andere een televisie, laptops, geld en een mobiele telefoon. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.

Alphen aan den Rijn Verdachte van brandstichting vrij

De 19-jarige verdachte die vrijdag 3 februari was aangehouden op verdenking van brandstichting bij een belwinkel op winkelcentrum de Ridderhof is vrijdag weer heengezonden. In het verdere onderzoek is zijn betrokkenheid bij de brand niet gebleken. Omstreeks middernacht werd een brand ontdekt aan de voormalige belwinkel aan de Ridderhof. De politie heeft in het onderzoek naar de toedracht van de brand onmiddellijk kunnen vaststellen dat het om brandstichting ging, gezien de aangetroffen sporen. De man werd ter plaatse door agenten aangehouden na getuigenverklaringen. De man zou zich verdacht hebben gedragen. De politie zet het onderzoek voort en zoekt nog steeds getuigen.

Hazerswoude-Rijndijk Alcoholcontrole

De politie heeft zondag 5 februari het rijbewijs van een 51-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk ingevorderd. De man werd gecontroleerd tijdens een alcoholcontrole. Hij blies 845 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Haastrecht met auto van de dijk de IJssel in

De politie heeft zondag 5 februari het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige man uit Haastrecht. De man was op de Steinsedijk in een bocht in een slip geraakt en van de dijk afgereden de IJssel in. Hij wist de auto te verlaten voordat dat deze kopje onder ging. De man verklaarde dat hij ongeveer 70 km/uur gereden had terwijl je op de Steinsedijk maximaal 60 km/uur mag rijden. Bovendien had hij gedronken. De ademtest wees 525 ug/l uit. De Haastrechtenaar is een zogenoemd beginnend bestuurder; korter dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs. Bij beginnende bestuurders ligt de limiet lager dan bij ervaren bestuurders, namelijk op 88 ug/l in plaats van 220 ug/l. Bovendien wordt het rijbewijs vanaf 350 ug/l ingevorderd. Bij ervaren bestuurders ligt deze grens op 570 ug/l.

Woerdense Verlaat Onder invloed in de sloot

De politie heeft maandag 6 februari het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige man uit de Woerdense Verlaat. De man was met zijn auto in de sloot langs de Uitweg gereden. Hij wist zelf weer op het droge te komen. De blaastest wees 800 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Woubrugge/Hoogmade Onder invloed

De politie heeft zaterdag 4 februari een auto in beslag genomen. De politie zag de bestuurder hiervan, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, rond 22.25 uur slingerend over de N446 ter hoogte van de Doespolderkade rijden. Hierop heeft de politie hem ter controle laten stoppen. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse waarop de auto in beslag genomen is.

Leiderdorp Verkeerscontroles

Woensdag 1 februari in de middag werd op de kruising Rietschans/ Engelendaal gecontroleerd op het rijden door rood licht. Er werden eenentwintig bestuurders bekeurd voor het rijden door rood of het blokkeren van de kruising. Donderdagmiddag, 2 februari, werd wederom op de Rietschans gecontroleerd op het rijden door rood licht. Er werd achttien overtreders geconstateerd. Woensdagavond 1 februari werd op de Hoogmadeseweg gecontroleerd op verlichting. Er werden vijf fietsers bekeurd.

Leiderdorp/ Rijpwetering/ Alcoholcontrole RVHT

Nieuwe Wetering

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft van vrijdag 3 op zaterdag 4 februari een alcoholcontrole gehouden op de Persant Snoepweg in Leiderdorp, de Ripselaan in Rijpwetering en op de provinciale weg N445 in Nieuwe Wetering. Daarbij zijn vijf mensen aangehouden die te veel hadden gedronken. In Leiderdorp bliezen drie mensen meer dan de limiet van 220 ug/l, te weten 390, 400 en 415 ug/l. Alleen kregen een proces-verbaal en een rijverbod. In totaal hebben 250 mensen een blaastest afgelegd. Op de N455 blies iemand 325 ug/l en op de Ripselaan blies iemand 295 ug/l. Ook zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod. Op de N455 en de Ripselaan werden in totaal 523 blaastesten afgenomen.

Bodegraven Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 4 februari een alcoholcontrole gehouden op de Broekveldselaan en de Dammekant. Twee mensen bleke meer dan de limiet te hebben gedronken. Een 47-jarige man uit Bodegraven blies 425 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Een 22-jarige man uit Hazerswoude-Dorp blies 170 ug/l. Omdat hij een zogenoemd beginnend bestuurder is (korter dan vijf jaar in bezit van rijbewijs), ligt voor hem de limiet lager, namelijk op 88 ug/l. Bovendien krijgt hij een strafpunt op zijn rijbewijs. Beiden kregen een proces-verbaal en een rijverbod. In totaal hebben 486 mensen een blaastest afgelegd.

Bodegraven Onder invloed rijdend op velg

De politie heeft zondag 5 februari het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Bodegraven. De politie zag hem rond 07.00 uur op de Goudseweg rijden op zijn blote velg zodat de vonken eraf sprongen. De man bleek in Waddinxveen zijn band lek te hebben gereden en toch verder te zijn gereden, onder andere over de A12 heen. Ook bleek hij een zogenoemd beginnend bestuurder te zijn; iemand die korter dan vijf jaar zijn rijbewijs heeft. De blaastest wees 590 ug/l uit. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Als beginnend bestuurder geldt voor hem een limiet van 88 ug/l. Vanaf 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Zelfs als ervaren bestuurder zou hij boven de invorderingsgrens hebben gezeten (namelijk 570 ug/l).

Boskoop/ Bodegraven/ Aanhouding na oplettendheid Boskoopse Gouda De politie heeft op donderdagavond 2 februari met behulp van getuigen een 15-jarige Gouwenaar aangehouden. Op donderdagmiddag werd er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Martenssingel. Tijdens deze inbraak wisten de inbrekers de autosleutels te bemachtigen en stalen daarmee een rode Peugeot 206. Later in de vroege avond werd er in Bodegraven op de Cortehoeve ingebroken. Een digitale camera en een dvd set werden meegenomen. Dan rond 22.00 uur, krijgt de politie de melding dat er een aantal jongens in een tuin aan de Vogellaan in Boskoop waren gezien. Zij hielden zich verdacht op en lieten een auto met draaiende motor op de weg staan. De bewoonster was thuisgekomen en zag de jongens op de straat lopen. Zij ziet de jongens vervolgens in een rode auto vluchten en noteert het kenteken. Vervolgens belt zij de politie die direct toesnelt. De politie weet de auto na een korte achtervolging op de Kerkweg-Oost op de hefbrug bij Waddinxveen staande te houden. De jongens proberen nog te ontkomen door achteruit te rijden, maar vliegen vervolgens alle kanten de auto uit. Agenten weten één jongen, de 15-jarige Gouwenaar, aan te houden. Hij verklaart niets met de inbraken te maken te hebben. In de auto worden echter diverse waardevolle spullen aangetroffen die vermoedelijk bij de inbraken buit zijn gemaakt. De politie zet het onderzoek naar de andere verdachten voort.

Gouda Aanhoudingen met verzet

Zaterdag 4 februari pleegden twee inwoners verzet bij hun aanhouding. Rond 01.35 uur zagen agenten een 16-jarige jongen uit Gouda onder het schavot van het stadhuis staan te plassen. De jongen kreeg een bekeuring en de agenten vroegen een identiteitsbewijs om vast te stellen of de jongen was die hij opgaf te zijn. Hij zei deze niet te hebben. De agenten hielden de jongen aan om aan het bureau zijn identiteit vast te stellen. De jongen wilde dit niet en verzette zich tegen zijn aanhouding. Ondanks zijn verzet werd hij toch naar het bureau overgebracht. Daar bleek dat hij wel een identiteitsbewijs op zak had. Hij kreeg twee bekeuringen en mocht toen weer de straat op. Rond 03.35 uur spraken agenten een meisje op de Wijdstraat aan die werd omringd door twee jongens. Eén van de jongens, een 19-jarige uit Gouda, stelde dat niet op prijs en begon de agenten te beledigen. De agenten vroegen hem vervolgens om een identiteitsbewijs. Die kon hij niet tonen waarop hij werd aangehouden ter vaststelling van zijn identiteit. Vervolgens begon hij zich zo te verzetten dat pepperspray nodig was om hem rustig te krijgen en hem zo in de boeien te slaan. Hij kreeg een proces-verbaal voor belediging, verzet en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. In de loop van de zaterdag werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Moordrecht Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de dr. A. Kuyperstraat. De inbraak werd gepleegd op zondag 5 februari tussen 16.00 en 21.00 uur. Na het openbreken van een slaapkamerraam op de 1e etage wist men de woning binnen te klimmen. Voor zover nu bekend zijn er twee armbandjes gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Nieuwerkerk aan den IJssel Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Parallelweg Zuid. De inbraak werd gepleegd op zondag 5 februari tussen 14.45 en 21.20 uur. Er was eerst geprobeerd een raam open te breken. Uiteindelijk verkoos men om een ruit van een achterdeur in te slaan. Of er iets uit de woning gestolen is, is nog niet bekend.

Krimpen a/d IJssel Vuilcontainers in brand gestoken

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari werden drie vuilcontainers in brand gestoken. Rond 03.00 uur ontdekte de bewoners van een woning aan het Behouden Huis dat twee vuilcontainers in brand stonden. De brandweer doofde het vuur dat wel schade had veroorzaakt aan de gevel van de woning. Ongeveer gelijktijdig stond ook een vuilcontainer bij een woning aan het Nova Zembla in brand. De bewoonster bedacht zich geen moment en reed de container de sloot in. De politie is een onderzoek begonnen naar deze brandstichtingen. Getuigen die mogelijk een bijdrage kunnen leveren tot het oplossen van deze misdrijven worden verzocht contact op te nemen met de politie in Krimpen aan den IJssel via 0900-8844.

Lekkerkerk Snelheidscontrole

De politie hield op zondagmiddag 5 februari op de C.G. Roosweg een snelheidscontrole. Acht automobilisten kregen een bekeuring voor het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/h. Ook kreeg een automobilist een bekeuring voor het niet handsfree bellen in de auto.

Stolwijk Bekeuring voor het veroorzaken van overlast

Een groep jongeren veroorzaakte op vrijdag 3 februari, rond 23.00 uur, overlast aan de Gruttostraat. Buurtbewoners belden de politie dat uit drie auto's harde muziek schalde, de jongeren gilden en er reed een bromfiets hard rond. Toen de politie arriveerde stoven de jongeren uit elkaar. Een 19-jarige jongen uit Maassluis werd door de politie bekeurd. Daarna keerde de rust terug.

Schoonhoven Snelheidscontrole

De politie hield op vrijdagavond 3 februari op de Rotterdamseweg een snelheidscontrole. Vijf automobilisten kregen een bekeuring voor het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/h. Tijdens deze controle hield de politie een 24-jarige man uit Schoonhoven aan die nog drie boetes met een gezamenlijk bedrag van 426,10 euro moest betalen. De man betaalde aan het politiebureau het bedrag contant waarna hij weer mocht gaan.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --