Gemeente Arnhem

www.arnhemstemt.nl in de lucht
Vrijdag 3 februari 2006 is www.arnhemstemt.nl online gegaan. Dit is een aparte site van de gemeente Arnhem met informatie over de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006. De informatie is bedoeld voor de Arnhemse kiezers, om hen voor te bereiden op de naderende verkiezingen.

Op de website is algemene informatie te vinden over de verkiezingen, zoals de rol van de gemeenteraad binnen het gemeentebestuur. Daarnaast biedt de website praktische informatie over het stemmen, zoals: een overzicht van alle stemlokalen, de wijze waarop een andere kiezer gemachtigd kan worden en een uitleg over het stemmen met de stemmachine.
Op de website staat ook een kalender met verkiezingsactiviteiten van de deelnemende partijen. Ook vermeldt de site een overzicht van de deelnemende partijen met, wanneer beschikbaar, een verwijzing (link) naar hun partijprogramma.

Burgers die willen testen welke partij hen het meeste aanspreekt, kunnen vanuit de website direct doorlinken naar de stemwijzer voor Arnhem, die sinds maandag 30 januari online is.

Arnhem, 6 februari 2006