Provincie Drenthe

BESLUITENLIJST Weeknummer: 4

Vergadering van gedeputeerde staten van Drenthe d.d. 24 januari 2006

Nummer Onderwerp Besluit


1. Beantwoording vragen Ingestemd met de conceptbrief. ex artikel 41 Reglement
van orde van Groen-
Links over de zwerfjon-
gerenproblematiek.


2. Pilotproject: Composte- De provincie Drenthe heeft besloten ren van natuurgras. toestemming te verlenen aan een pilotproject van de agrarische na- tuurvereniging Meander. Omdat het project een experimenteel en onder- zoekend karakter heeft, is besloten om eenmalig van het reguliere beleid t.a.v. het composteren van natuur- gras af te wijken.


3. Incidentele provinciale De provincie Drenthe heeft een bijdrage voor hulpverle- eenmalige prestatiesubsidie van ningsaanbod baby's en 200.000,- beschikbaar gesteld aan expertisecentrum Jonge de Stichting Jeugdzorg Drenthe. Kind. Voor dit budget realiseert de Stich- ting Jeugdzorg dat: 1. per 1 oktober 2006 er ambulante trajecten baby- groep starten, die mede een oplos- sing bieden voor de wachtlijst voor een medisch kinderdagverblijf. 2. in december 2006 een schriftelijk plan van het provinciaal expertisecentrum jonge kind ter goedkeuring aan ge- deputeerde staten wordt voorgelegd.


4. 3e wijziging Begroting Om te voldoen aan de eisen van rechtma- 2006. tigheid en zorg te kunnen dragen voor een adequaat financieel management dient de Begroting 2006 als gevolg van recente ontwikkelingen te worden aangepast. Het netto-resultaat van deze wijziging bedraagt 461.789,--. Aan de Staten wordt voorge- steld dit bedrag toe te voegen aan de post Vrije bestedingsruimte.


5. Awb-bezwaarschrift Gedeputeerde staten hebben op inzake weigering advies van de Commissie van advies beschikbaarstelling voor de bezwaarschriften en klach- Businessplan 2003 ten besloten de bezwaren in zoverre Groningen Airport gegrond te verklaren dat aan recla- Eelde. mant alsnog een kopie van het Busi-

Nummer Onderwerp Besluit

ness Plan-2003 wordt verstrekt met weglating c.q. onleesbaarmaking van daarin vermelde concurrentiegevoe- lige informatie.


6. Uitkomsten Provinciaal Gedeputeerde staten van Drenthe werkgelegenheidsregis- hebben kennisgenomen van de uit- komsten van het Provinciaal werkge- ter (PWR) 2005. legenheidsregister 2005. Per april 2005 is het aantal fulltime arbeidsplaatsen in Drenthe ten op- zichte van het jaar ervoor met 1% gedaald. Drenthe loopt hiermee in de pas met het Nederlandse beeld. Er zijn wel duidelijke signalen dat de economie in de tweede helft van 2005 is aangetrokken.


7. Actualisatie Gebieds- Het ontwerpplan gebiedsplan wordt plan Drenthe. vastgesteld en ter inzage gelegd. De betrokkenen kunnen overeenkom- sten afsluiten voor natuur- en land- schapsdoeleinden na de definitieve vaststelling.

Mededelingen

@
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs- recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.