Time : 11:07:53 AM
Date : Monday, February 06, 2006
Sender Name: Desso DLW Sports Systems

Belgisch bedrijf wint Amerikaanse award voor beste voetbalveld

Desso-veld van Denver Broncos uitgeroepen tot beste veld van Amerika

Dendermonde, 6 februari 2006

Tijdens de jaarlijkse conferentie van de Sports Turf Managers Association (STMA) in Orlando (USA) is het stadionveld van de Denver Broncos uitgeroepen tot beste veld in Amerika. Het DD GrassMaster-veld, een combinatie van natuurgras en kunstgrasvezels, is een gepatenteerd systeem van Desso DLW Sports Systems uit Dendermonde.

De STMA, de vereniging van Amerikaanse stadionmanagers, reikt jaarlijks awards uit voor de beste sportvelden van de USA. Deze prijsuitreiking geniet in de USA bijzondere uitstraling omdat het de professionelen zelf zijn, met name de stadionmanagers, die elkaars velden beoordelen. Zowel in de categorie "beste veld voor professioneel Amerikaans voetbal" als "beste veld voor professioneel voetbal" kwam de grasmat van het Mile High Stadion, thuisbasis van NFL-club Denver Broncos, als winnaar uit de bus.

Desso DLW Sports Systems installeerde in 2001 het DD GrassMaster-systeem in het Mile High stadion. Ook andere Amerikaanse NFL-topclubs zoals de Pittsburgh Steelers, de winnaars van de Superbowl, de Philadelphia Eagles en de Green Bay Packers spelen op dit systeem.

De extra publiciteit die deze award in de USA met zich meebrengt, komt voor DDSS op een goed moment. In 2005 besliste het bedrijf om zijn Europese marktleiderschap inzake sportvelden verder uit te bouwen in de USA. Vooral de vraag van gemeenten en sportclubs naar kunstgrasvelden is bij DDSS de laatste jaren sterk toegenomen. Om aan die toegenomen vraag te beantwoorden, investeert DDSS fors in extra productiecapaciteit voor zijn kunstgrasfabriek in Dendermonde.

Einde persbericht

Over het DD GrassMaster-systeem
Het DD GrassMaster-systeem is een natuurgrasveld verstevigd met 20 miljoen kunstgrasvezels. Deze kunstgrasvezels worden 20 cm diep in de natuurlijke grasmat geïnjecteerd door een computergestuurde machine. Tijdens het groeiproces verstrengelen de wortels van het natuurgras met deze kunstgrasvezels en verankeren de graszoden tot een zeer stabiel en vlak veld. Wereldwijd spelen en trainen 250 prof- en amateurvoetbalclubs op deze velden. Het stadionveld van Feyenoord werd onlangs in de Nederlandse pers uitgeroepen tot beste veld van Nederland. In België beschikt Sporting Lokeren sinds het begin van het seizoen over dit type veld. Het veld van Daknam ligt er ook tijdens de huidige winterperiode vlak en groen bij, in tegenstelling tot de meeste andere velden in eerste klasse.

Over Desso DLW Sports Systems
Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvelden voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,7 miljoen m² kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Dendermonde en kantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 45 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het
Amerikaanse Armstrong World Industries.

Bijlage is tevens beschikbaar op www.pressreleases.be

Voor meer info en foto's:

Helga Webers, verantwoordelijke marketing & communicatie hwebers@armstrong.com
tel 052/ 262 512
gsm 0474/ 994 250
Desso DLW Sports Systems
R. Ramlotstraat 89
9200 Dendermonde
www.dessodlw.com

URL: http://www.dessodlw.com
Picture:
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL
Link to Press Release - FR