Politie Zuid-Holland-Zuid

06/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 06-02-2006 o Persberichten District I

VERBODEN WAPENS
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 5 februari een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit. Ook de vader (42) en de vriendin(17) van de 18-jarige moesten mee naar het bureau. De politie kreeg op zondagmiddag een melding van een getuige die had gezien dat er vanuit een raam van een woning aan de Veststraat op de grond zou worden geschoten met een vuurwapen. De politie stelde een onderzoek in en ging naar binnen bij een woning aan de Veststraat. In de kamer van de 18-jarige werden diverse (nep)wapens, messen, werpsterren, stokken en boksbeugels aangetroffen. Alle wapens zijn in beslag genomen. De vader en vriendin van de verdachte zijn na verhoor heengezonden. De 18-jarige zal worden verhoord over het incident en de gevonden wapens.

GESTOLEN BROMFIETS
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 5 februari een gestolen bromfiets aangetroffen op het Vogelplein. Om het voertuig stond een groep jongeren. Zij werden door de politie meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het gaat om 11 jongens in de leeftijd van 11 tot 16 jaar, allen uit Dordrecht. Hun ouders werden in kennis gesteld. Op het politiebureau verklaarde het merendeel dat de bromfiets was achtergelaten bij de groep door twee meiden. De 11 jongens werden na verhoor heengezonden. De bromfiets bleek op 25 januari j.l. te zijn gestolen voor een supermarkt aan de Brouwersdijk. De 80-jarige eigenaar deed direct aangifte van diefstal. Hij wordt door de politie in kennis gesteld van de vondst van zijn gestolen bromfiets. De politie stelt een nader onderzoek in naar de diefstal.

BEDREIGD MET MES
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 5 februari een 13-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Grafelijkheidsweg. Hij wordt verdacht van bedreiging van een 14-jarige medebewoner. De verdachte zou de jongen met een mes hebben bedreigd na een voorval eerder die dag. De politie werd ingeschakeld die de 13-jarige aanhield. Hij werd ingesloten. Het mes is in beslag genomen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij is erg geschrokken.

MISHANDELD
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 5 februari op maandag 6 februari een 20-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige man uit Dordrecht. De 22-jarige zou net na middernacht door de verdachte zijn mishandeld in de Prattenburg. De jongen kreeg meerdere klappen en hield een dikke kaak, en krassen en wonden in het gezicht aan de mishandeling over. Over de aanleiding is vooralsnog niets bekend. De verdachte werd aangehouden in een woning aan de Prattenburg. Hij zal nader worden gehoord.