1e persbericht van maandag 6 februari 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 06-02-2006

Eindhoven: Politie arresteert man voor huiselijk geweld

De politie heeft zondagmiddag rond 17.00 uur een man van 52 jaar uit Eindhoven in zijn woning in Eindhoven-Centrum aangehouden. Hij zou daar kort daarvoor zijn 47-jarige vriendin en haar 13-jarige dochter, allebei uit Eindhoven, hebben mishandeld. De vrouw werd geslagen en het meisje kreeg een knietje in haar buik. Nadat de vrouw de politie had gewaarschuwd, is de man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Someren: Diefstal van sieraden uit woning

Uit een woning aan de Eem in Someren is tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 16.30 uur een kluis met een gouden tientje aan een hangertje en een aantal sieraden gestolen. Vanuit de achtertuin is men via het toiletraampje de woning binnengedrongen.

Nuenen: 110 snelheidsovertredingen Europalaan

De politie heeft zondagmiddag snelheidscontroles uitgevoerd op de Europalaan in Nuenen. Tussen 14.30 uur en 16.15 uur zijn 980 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 110 bestuurders te hard. De maximaal toegestane snelheid op de Europalaan is 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 85 km per uur.

Geldrop: 133 snelheidsovertredingen Bogardeind

Tijdens een snelheidscontrole op het Bogardeind in Geldrop heeft de politie afgelopen zondag 133 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. In totaal werden tussen 11.15 uur en 13.35 uur 1390 voertuigen gecontroleerd. Op het Bogardeind mag maximaal 50 km per uur gereden worden. De hoogst gemeten snelheid was 84 km per uur.

Geldrop: 100 euro gestolen uit woning

Zondag tussen 13.30 uur en 21.30 uur is een geldbedrag van 100 euro gestolen uit een woning aan de Aragorn in Geldrop. Er is een raam opengebroken om in de woning te komen.

Milheeze: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Een man van 43 jaar uit het Poolse Slupsk moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij dronken een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen hem rond 21.45 uur op de Stippelberg rijden. Omdat de wagen met lage snelheid slingerend over de weg reed en daarbij ook op de verkeerde weghelft terechtkwam, werd de man gecontroleerd. Zijn alcoholpromillage was bijna 1,85, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Eersel: Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft maandagochtend het rijbewijs ingenomen van een man van 18 jaar uit Eersel. Toen surveillerende agenten hem rond 2.45 uur op de Pankenstraat in een auto zagen rijden, vermeerderde de man snelheid en ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging stopte hij op de Van der Zandenstraat, waar hij door de agenten werd gecontroleerd. De beginnend bestuurder bleek een alcoholpromillage van
1,90 te hebben, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.