Gemeente Soest

Cultuurprijs 2005

Datum: 06/02/2006

S.L.A.S. wint de Cultuurprijs 2005

De Stichting Literaire Activiteiten Soest is de winnaar geworden van de door de gemeente Soest ingestelde Cultuurprijs 2005. De jury koos unaniem voor de S.L.A.S. De stichting kreeg de prijs, een glasplastiek van Bert Grotjohann en een cheque ter waarde van 1.500 uit handen van de wethouder van Cultuur, Harry Witte.

De Cultuurprijscommissie is van mening dat de geweldige inspanningen die deze kleine stichting heeft gepleegd uitblonken door originaliteit en kwaliteit. Vooral de samenwerking die de S.L.A.S. zocht met andere verenigingen en organisaties werd hoog gewaardeerd.

Publieksprijs: De Rietpluim

Behalve de Cultuurprijs 2005 werd vrijdagavond ook de Publieks Cultuurprijs 2005 uitgereikt. De Toneelvereniging De Rietpluim kwam als winnaar uit de bus.

De Rietpluim slaagt er telkens weer in stukken, geheel in de traditie van het volkstoneel, op de planken te brengen. Daarbij is De Rietpluim een vereniging die ook de jeugd aan zich weet te binden.

Uitreiking

Aan de uitreiking ging een uitgebreid programma vooraf, georganiseerd door de programmaleider van Radio Soest, Ab Faas, de winnaar van de Cultuurprijs 2003.

In de hal van het gemeentehuis konden de talrijke aanwezigen onder het genot van een drankje de winnaars feliciteren en een tentoonstelling van keramische beelden van Nadjezjda bewonderen. 'Soesja', een beeld van de Soester kunstenares Nadjezjda van Ittersum heeft een cheques van 500 ontvangen als beloning voor alle inspanningen.

De tentoonstelling is te zien tot vrijdag 17 februari tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Een prachtige besluit van een interessant cultureel jaar en naar we verwachten een mooi en gevarieerd cultureel jaar met vele actieve ontmoetingen tussen actieve en passieve liefhebbers van kunst en cultuur.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer