AutoRai

Succesvolle Peugeot 107 nu ook op de Nederlandse markt

(2/6/2006)
De nieuwe Peugeot 107, die in de tweede helft van 2005 in Frankrijk en enkele andere landen op de markt werd gebracht, is vanaf deze week ook in Nederland verkrijgbaar. Ter gelegenheid van de eerste leveringen start Peugeot vandaag zijn televisiecampagne onder het motto âMis âm nietâ. De prijs van de Peugeot 107 XR is vastgesteld op 8.840 euro. De Peugeot 107 is de opvolger van de 106, en is daarmee een van de drie modellen van Peugeot in het populaire B-segment. Naast de 107 bestaat dit veelzijdige aanbod uit de dynamische 206 en de innovatieve 1007.

De productie van de nieuwe 107, die plaatsvindt in de gloednieuwe fabriek in het Tsjechische KolÃn, is nu goed op gang gekomen. In de eerste maanden dat de 107 in enkele Europese landen leverbaar is, zijn er reeds 33.000 verkocht, geheel in lijn der verwachting.

De Peugeot 107 is leverbaar met een nieuwe driecilinder benzinemotor van 998 cm' met twee bovenliggende nokkenassen die 50 kW levert, gekoppeld aan een handbediende vijfversnellingsbak of een elektronisch geregelde 2Tronic automaat.

Beide versies voldoen ruimschoots aan de normen voor het energielabel A. In de hier genoemde prijzen is de BPM-subsidie van 1.000 euro, die in juli 2006 in werking treedt, reeds verwerkt.

In de XR-versie behoren frontairbags, ABS, stuurbekrachtiging en een in hoogte verstelbaar stuur, achterruitenwisser, van binnenuit verstelbare buitenspiegels, een volwaardig reservewiel en bumpers in de kleur van de carrosserie met zwarte stootstrips tot de standaarduitvoering

In de XS-versie wordt de standaarduitrusting nog uitgebreid met onder meer zijairbags, elektrisch bedienbare voorportierruiten, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een in twee delen neerklapbare rugleuning van de achterbank, twee hoofdsteunen op de achterbank, zwarte stootstrips op de flanken en in carrosseriekleur gespoten spiegelkappen en portiergrepen.

De prijs van de 107 XS bedraagt 9.840 euro, en als XS 2Tronic 10.540 euro. De meerprijs voor een vijfdeursversie bedraagt 350 euro.

BedrijfsautoRAI.nl