KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

6-2-2006

Directeur Jan Kossen vertrekt bij Watersportverbond

Jan Kossen heeft na 11 jaar in deze functie, besloten per 1 april 2006 afscheid van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond te nemen. Hij treedt vanaf die datum als directeur in dienst van de Koninklijke Nederlandse Zwembond.

Jan Kossen heeft zich als directeur altijd met hart en ziel ingezet voor professionalisering en vernieuwing van de watersport en het Watersportverbond. Hij combineerde daarbij zijn liefde voor de watersport met zijn focus op externe betrekkingen. Hij heeft onder andere een belangrijke bijdrage geleverd aan de integratie van de Noord Nederlandse Watersportbond, nu District Noord van het
Watersportverbond. Hij wist het maximum te halen uit de moeilijke combinatie van de hoge ambities van de organisatie en de middelen die niet altijd onbeperkt waren.

Jan Kossen is in 1984 bij het Watersportverbond begonnen als Hoofd Schepenadministratie. Na drie jaar (1987) werd hij Secretaris
Toeristische Watersport. In 1993 werd hij adjunct directeur tot slot in 1995 directeur. Jan Kossen had al een tijd de ambitie om zijn kennis en ervaring op het gebied van sport en sportmanagement bij een andere organisatie in te zetten, maar kon het Watersportverbond maar moeilijk loslaten.

Het Bestuur van het Watersportverbond wenst Jan Kossen heel veel succes in zijn nieuwe functie. Hoewel zij het vertrek van Kossen betreurt, voelt zij ook trots dat hun Jan bij een andere grote sportbond met nieuwe uitdagingen aan de slag gaat. Het Bestuur is er op gericht zo snel mogelijk voor een soepele opvolging van Jan Kossen te zorgen.

.