KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

3-2-2006

Optimisten Rotterdam naar Baltimore

Als onderdeel van de Volvo Ocean Race 2005-2006 sturen de gemeente Rotterdam en de sponsors van de Stichting Rotterdam Stopover een delegatie jeugdzeilers naar Baltimore, een zusterstad van Rotterdam. Het organisatieteam in Baltimore heeft de andere stpoverplaatsen uitgenodigd om een zestal jonge deelnemers af te vaardigen voor deelname aan zeilwedstrijden in de Optimisten-klasse tijdens de stopover in mei 2006.

De Stichting World Port Sail die in 2005 is opgericht om het
(jeugd)wedstrijdzeilen in en rond Rotterdam te bevorderen neemt de organisatie en selectie voor zijn rekening. Op deze manier geeft de gemeente een vervolg aan het sportjaar 2005.

Op 18 maart vinden op de Kralingse Plas de kwalificatiewedstrijden plaats. Deelnemers zijn leden van de Rotterdamse
Watersportverenigingen en de maximumleeftijd is 15 jaar. Dankzij de bijdragen van de gemeente en sponsors blijven de kosten voor de deelnemers voor het verblijf in Baltimore beperkt.

Vanaf 7 juni 2006 is Rotterdam de stopoverplaats voor de Volvo Ocean Race. De deelnemende schepen aan deze spectaculaire zeilwedstrijd rond de wereld gaan dan voor anker in de Veerhaven. Tot en met de herstart op 15 juni zullen dan in dit gebied allerlei activiteiten in en rond de Veerhaven plaatsvinden

E-mailadres:rc@kzc.nl