Politie Gelderland-Midden

Jeugdige Barnevelders opgepakt na straatroof

Publicatiedatum: 6-2-2006 12:15:47

Barneveld - Twee jeugdige Barnevelders van vijftien en zestien jaar zijn zondag door de politie opgepakt op verdenking van een tasjesroof. De vijftienjarige kon door een getuige in de kraag worden gevat, de ander werd later door de politie aangehouden. De twee zouden op de Langstraat in hun woonplaats een 52-jarige vrouw van haar tasje hebben beroofd.

Het incident gebeurde omstreeks kwart over vier toen het slachtoffer met haar echtgenoot over straat liep. Plotseling zouden twee jongens de tas van het slachtoffer van haar schouder hebben losgerukt. De echtgenoot van de vrouw ging erachter aan en wist een van de knapen en de buit te pakken te krijgen. De tweede wist te ontkomen. Nadat de politie was gewaarschuwd werd de vijftienjarige aan agenten overgedragen. Bij een nader onderzoek werd ook de identiteit van de tweede verdachte bekend. Hij is later op de dag aangehouden. Beide knapen zitten nog vast. Bij het voorval was niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zeistenaar opgepakt na diefstallen

Publicatiedatum: 6-2-2006 12:14:37

Nijkerk - Een 27-jarige man uit Zeist is zondagochtend opgepakt op verdenking van enkele diefstallen in Nijkerk. De man werd gezien door een getuige die de politie waarschuwde. Inmiddels was hij al op de vlucht geslagen en kon even later door de collega's van de politieregio Utrecht in Amersfoort worden aangehouden. De man is aan de Nijkerkse politie overgedragen voor onderzoek.

Een getuige zag omstreeks kwart over tien dat er werd ingebroken in geparkeerde auto's aan de Stationsweg in Nijkerk. Daarbij zag hij de dader in een auto stappen en wegrijden. De getuige noteerde het kenteken en gaf dit door aan de politie. Aangezien het kenteken thuis hoorde in de regio Utrecht werd door de politie ook daar verzocht naar de auto uit te zien. Op de Soesterweg zagen Amersfoortse agenten de wagen rijden en hielden de bestuurder aan. In zijn auto bleek onder meer een fiets te liggen. Op de Stationsweg in Nijkerk bleek te zijn ingebroken in een auto. De verdachte Zeistenaar is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---