Gemeente Soest

Gemeenteraadsverkiezingen 2006

Datum: 06/02/2006

Wat beloven de Soester partijen?

Op 7 maart 2006 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wie wil vergelijken wat de Soester partijen te bieden hebben, kan daarvoor terecht op deze website en in het gemeentehuis van Soest.


---

Wie 7 maart gaat stemmen, moet eraan denken de stempas (oproepingskaart) mee te nemen.

Zonder stempas mag niet gestemd worden!
---

Op onze site staat op een overzicht van alle negen verkiesbare partijen, met daarbij de verkiezingsprogramma's in digitale vorm.

Ook zijn er de kandidatenlijsten en allerhande nuttige informatie over de gemeenteraadsverkiezingen te vinden. Wie klikt op gemeenteraad 2006 komt op een speciale verkiezingspagina. Door op het mapje 'voorbereiding' te klikken, wordt de onderliggende informatie zichtbaar. De verkiezingsprogramma's in papieren vorm zijn af te halen in het gemeentehuis.

Stempas verplicht

Stemmen met alleen een paspoort is bij de komende verkiezingen niet mogelijk. Iedereen krijgt een stempas (oproepingskaart) in de bus en moet die meenemen naar het stembureau.

Wie geen stempas bij zich heeft, mag niet stemmen!

Bij de komende verkiezingen kunnen inwoners van Soest en Soesterberg bij elk willekeurig stembureau in de gemeente hun stem uitbrengen. Daardoor kunnen de stembureauleden niet meer aan de hand van alleen een paspoort controleren of iemand kiesgerechtigd is. Dus moet iedereen die wil stemmen zijn of haar stempas meenemen.

Een ander laten stemmen?

Alle inwoners van de gemeente Soest die mogen stemmen, krijgen tussen 15 en 18 februari hun stempas in de brievenbus. De gemeente Soest raadt iedereen met klem aan om de stempas goed te bewaren, omdat die noodzakelijk is om te kunnen stemmen.

Wie op 7 maart niet zelf kan gaan stemmen, kan iemand anders in de gemeente machtigen om namens hem of haar te stemmen.

Dat kan door de achterkant van de stempas volledig in te vullen en de pas mee te geven aan degene die de stem gaat uitbrengen. De persoon die gemachtigd wordt, moet de stem tegelijk met zijn of haar eigen stem uitbrengen. De gemachtigde mag niet meer dan twee volmachten aannemen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer