Gemeente Lingewaard


Lingewaard steunt ontwikkelingssamenwerking in Kenia

foto wethouder piet lentjes met cheque
Voordat wethouder Piet Lentjes de cheque doorgeeft aan de SOL, legt hij de aanwezigen uit dat Lingewaard één van de hoogste scores heeft behaald bij het inzamelen van kleding.

Lingewaard scoort goed met de inzameling van kleding. In 2004 leverde de gemeente 228 ton aan bij de kledinginzamelaar KICI. Een stijging van 37 procent ten opzichte van het vorige jaar. Daarmee staat Lingewaard op de derde plaats van gemeenten waar de kledinginzamelaar actief is. In Gelderland is Lingewaard één van de snelste stijgers.

Reden voor de jubilerende Stichting KICI om de gemeente Lingewaard 5.000 euro toe te kennen voor een project op het gebied van milieueducatie of ontwikkelingssamenwerking. Afgelopen woensdag is de cheque overhandigd.

Het college heeft besloten om de 5.000 euro te schenken aan Stichting Lingewaard (SOL). Het bedrag wordt gebruikt om een biogasinstallatie aan te schaffen voor een boerderij in Ngong, een plaats dichtbij de hoofdstad Nairobi in Kenia. Met deze installatie is bisschop Cor Schilder in staat om de bewoners te leren meer inkomen uit hun koeien te halen. De kosten zijn geraamd op ruim 4.500 euro.

Wethouder Piet Lentjes heeft met veel genoegen de cheque doorgeven aan Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard. ,,Natuurlijk zijn we als gemeente blij dat we met het inzamelen van kleding zo goed scoren. Echter, om vervolgens een ruimhartige cheque te kunnen schenken aan een geweldig project in een ontwikkelingsland, dat spreek me bijzonder aan. We moeten als Lingewaardse gemeenschap ook over de landsgrenzen kijken om mensen in nood een helpende hand te bieden. Het college heeft dan ook veel waardering voor het werk van de SOL.''

Bericht geplaatst 2 februari 2006