Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na bedrijfsinbraak

Wijchen, 06-02-2006 o Agenten zagen zondagavond op de Graafseweg een auto rijden die vermoedelijk betrokken was bij een bedrijfsinbraak eerder die middag aan de Nieuweweg in Wijchen. Een getuige had na de inbraak een auto zien wegrijden en dit aan de politie doorgegeven. De bestuurder, een 33-jarige Nijmegenaar, werd als verdachte aangehouden.

Door het vernielen van een ruit is toegang tot het bedrijf verschaft. Er werden meerdere autoradio's weggenomen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan.

Rond dezelfde tijd zondagmiddag, tussen 16.00 uur en 17.00 uur, kwam bij de politie een tweede melding binnen van een bedrijfsinbraak in Wijchen, dit keer aan de Isaac Beekmanstraat. Daar werd een deur aan de voorzijde van het pand opengebroken. Er is computerapparatuur weggenomen. De politie kwam ter plaatse en zocht de omgeving af. Daarbij is ook een speurhond ingezet. Er werd niemand meer aangetroffen. Ook is gestart met een buurtonderzoek. De Technische Recherche zal nader sporenonderzoek gaan verrichten.

De aangehouden verdachte wordt op het politiebureau nader gehoord. Ook wordt bekeken of er een mogelijk verband bestaat tussen beide inbraken. (08)