Gemeente Apeldoorn

Prepaid parkeerkaarten verkrijgbaar bij gemeente

Automobilisten die hun auto parkeren in de binnenstad van Apeldoorn kunnen bij de gemeente terecht voor een prepaid chipknipkaart. De kaarten zijn te koop in het Stadhuis en bij de beheerderloge van de parkeergarage Marktplein en de VVV Apeldoorn. De prepaid chipknipkaart is een volwaardig betalingsmiddel. Betalen met de prepaid chipknip gaat hetzelfde als betalen met de chipknip op uw bankkaart of giropas.

De prepaid chipknip kaart is een variant op de chipknipkaart met een vooraf opgeladen geldtegoed. Met de kaart wil de gemeente tegemoet komen aan automobilisten die hun voertuig in de binnenstad willen parkeren waar geen betaalautomaten voor munten aanwezig zijn en niet beschikken over een bank- of Girorekeninggebonden chipknipkaart. De chipknipkaart kan niet opnieuw worden opgeladen met een geldtegoed.

De gemeente introduceerde in 2001 het betaald parkeren met een chipknip. Deze parkeerautomaten staan verspreid over de binnenstad van Apeldoorn. In de parkeergarages Het Marktplein aan de Deventerstraat en Koningshaven aan het Kanaal Noord kan men zowel met contant muntgeld, chipknip als pin betalen. Op de grotere parkeerterreinen staan voor diegene die met muntgeld willen betalen enkele parkeerautomaten. Aanleiding voor de introductie van het huidige betalingsysteem waren de hoge kosten die gemoeid waren bij het vervangen van vernielde automaten en de inkomstenderving. Doordat er nu weinig automaten zijn waar contant geld in moet, bespaart de gemeente geld bij het ledigen van de automaten en zijn ze minder inbraakgevoelig.

Voor het laatst bijgewerkt op: 6-feb-2006 11:57