Waterschap Regge en Dinkel


Vierde deelplan Nieuwe Stroomkanaal
06-02-2006

In deelplan 4 wordt het Nieuwe Stroomkanaal vanaf de Hammerdijk tot de Hoofdweg in Westerhaar geschikt gemaakt voor de afvoer van het extra water uit het Geesters Stroomkanaal. Tevens worden enkele afgeschreven kunstwerken vervangen.

Het plan ziet er in grote lijn als volgt uit:

Van de Hammerdijk tot de Fortwijk wordt de bodem met circa 0,6 meter verdiept. De oevers krijgen een talud van 1:2 en er is aan weerzijden 2 meter ruimte voor natuurvriendelijke oevers.

De Armco-duiker in de Fortwijk wordt vervangen door een brug ter beperking van de opstuwing.

Van de Fortwijk tot de Tonnendijk wordt de bodem met gemiddeld 0,4 meter verdiept. Ook hier is het talud minimaal 1:2 met 2 meter natuurvriendelijke oever.

De Armco-duiker in de Tonnendijk wordt vervangen door een brug.

Van de Tonnendijk tot de Hoofdweg is sprake van een marginale verdieping. Wel wordt het talud aangepast tot minimaal 1:2 en is er 2 meter ruimte voor natuurvriendelijke oevers. Op enkele plaatsen is de ruimte voor een talud van 1:2 niet aanwezig, hier wordt een steiler talud aangelegd. Bij een talud steiler dan 1:1,5 wordt een bekleding toegepast.

De brug in de Hoofdweg wordt vanwege de slechte toestand van de constructie vervangen door een nieuwe brug.

De brug in de Hoofdweg maakt onderdeel uit van dit deelplan 4 en ligt op de scheiding met deelplan 6. De vormgeving van de brug in de Hoofdweg wordt door inbreng van één en dezelfde architect afgestemd op andere ontwikkelingen in de omgeving, o.a. deelplan 6.

Inloopbijeenkomst
Regge en Dinkel organiseert een inloopbijeenkomst waarin aan iedereen de mogelijkheid wordt gegeven toelichting te krijgen en vragen te stellen over deelplan 4. Deze inloopbijeenkomst vindt plaats op woensdag 1 maart 2006 en start om 14.00 uur in zalencentrum De Klaampe, Oranjestraat 10 te Westerhaar-Vriezenveensewijk en duurt tot 16.00 uur.

Terinzagelegging
Het plan ligt van 6 februari 2006 tot en met 20 maart 2006 ter inzage in het waterschapshuis, Kooikersweg 1 te Almelo, op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Rechtsbescherming
Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het plan zowel schriftelijk als mondeling kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het dagelijks bestuur van het waterschap Regge en Dinkel, postbus 7600 GA te Almelo. Indien u uw zienswijzen mondeling wilt aangeven verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via telefoonnummer 0546 - 832 916.

Klik hier voor meer informatie over het project.