Ingezonden persbericht


Persbericht

6 februari 2006

Sony Ericsson onthult nieuwe productivity, imaging en entertainment features voor de P990i smartphone


- nog meer toepassingen op hét toestel voor mobiele zakenmensen -

Badhoevedorp - Vandaag heeft Sony Ericsson een grote hoeveelheid niet eerder aangekondigde applicaties en entertainment content features onthuld voor de P990i. Deze WiFi enabled UMTS smartphone is het paradepaardje van Sony Ericsson en was in oktober 2005 al aangekondigd aan de global developers community.

Het gaat ondermeer om:

* Informatie over ondersteunde push e-mail partners
* Anti-virus / firewall en VPN-cliënten voor veilig zakelijk verkeer
* Visitekaartjesscanner

* Nieuwe entertainment content en features

De P990i is de nieuwste aanwinst in de succesvolle serie smartphones van Sony Ericsson. De P990i is gebaseerd op hetzelfde bewezen concept als zijn voorgangers de P800i, P900i en P910i en heeft dezelfde herkenbare uiterlijke kenmerken. Het toestel is in de eerste plaats ontworpen als een geweldige mobiele telefoon, maar biedt je daarnaast een scala van functies zoals video calling, het downloaden van multimedia met hoge bandbreedte en de mogelijkheid om op het internet te browsen met volledige HTML-pagina's. Je kunt deze in landscape formaat bekijken met de nieuwe Opera 8 browser.

"De P990i is een heel belangrijk nieuw product voor ons. Het is een geavanceerd toestel dat ons nu echt op het punt brengt dat mobiele zakenmensen het aantal apparaten en papierwerk dat ze bij zich hebben, kunnen minimaliseren," zegt Eric Rikken, Head of Marketing Benelux. "Zakelijke mobiliteit gaat een serieuze stap vooruit door de mogelijkheden die push e-mail biedt. En door de combinatie van techniek en de partnerships die we hebben gesloten kunnen we een omgeving bieden waarin je veilig en snel mobiel kunt e-mailen en webbrowsen."

Push e-mail
Om een echt mobiel kantoor te creëren is een veilige, simpele en snelle toegang tot het internet en tot e-mail van cruciaal belang. Dat is precies waar de P990i in uitmunt. Zakenmensen die veel onderweg zijn hoeven niet meer speciaal terug naar kantoor te gaan voor zaken als e-mail ophalen en agenda's bijwerken. De P990i ondersteunt een reeks push e-mail services van de volgende partners: AlteXia
Ericsson Mobile Office (EMO) (Try & Buy)
iAnywhere OneBridge
Intellisync
Microsoft Exchange ActiveSync
RIM - BlackBerry Connect
Seven
Visto
Standaard e-mail - IMAP IDLE (werkt op alle standaard compliant servers)

Veiligheid
Sony Ericsson heeft een partnership gesloten met een van de grootste aanbieders op het gebied van antivirus software, McAfee. Met McAfee's VirusScan and Firewall Mobile is het nog veiliger om met de P990i op het web te browsen en te e-mailen. Deze 'Try & Buy' software verzorgt de scanning services van e-mails, attachments en downloads. Dit alles werkt volgens dezelfde standaarden als McAfee's welbekende computertoepassingen. Tot slot kan dankzij de gratis VPN-cliënt service (powered by Certicom) een veilige toegang tot bedrijfsnetwerken worden geboden via remote e-mail.

Visitekaartjesscanner
De camerafunctie van een telefoon wordt ook zakelijk gebruikt voor het vastleggen en uitwisselen van beelden. Creatieve geesten zijn een stap verder gegaan en hebben van de 2.0 megapixel camera met autofocus een scanner voor visitekaartjes gemaakt. De scanner maakt gebruik van tekstherkenningssoftware zodat de gescande informatie van het kaartje direct in de contacten van de P990i worden opgeslagen. Het grote 2,8 inch QVGA touchscreen en de grote zoeker zorgen ervoor dat het gehele visitekaartje in een keer wordt gelezen.

Entertainment
Er bestaat een grote kans dat de gebruikers van de P990i veel op reis zijn. Daarom zijn wat extra's op de smartphone toegevoegd zodat vrije tijd of verloren momenten op een relaxte of entertainende wijze kunnen worden doorgebracht. Het entertainment pakket van de P990i wordt ondersteund door een 3D hardware accelerator en spannende 3D Java games zoals Vijay Singh Pro Golf 2005 van Gameloft. Een spel dat zelfs de langste reis korter doet lijken. Bovendien heeft de P990i een volwaardige musicplayer die MP3, AAC en AAC+ formaten ondersteunt. In de flight mode kan de musicplayer ook gebruikt worden als de telefoon uit staat.

Application Shop
Een breed scala aan keuzes voor nieuwe applicaties is beschikbaar bij de Sony Ericsson Application Shop op het moment dat de P990i op de markt komt. Deze Application Shop is een belangrijk onderdeel van het Try & Buy concept. Hier zijn de volledige versies beschikbaar van de try&buy applicaties die standaard op de bijgeleverde memory stick staan. Via deze nieuwe mobiele winkel kan je applicaties direct via de telefoon aanschaffen en over-the-air downloaden.

De P990i zal in het tweede kwartaal van 2006 beschikbaar zijn. Een verwachte verkoopprijs is nog niet beschikbaar

P990i - Overzicht van features:

Imaging & Messaging


* 2.0 megapixel camera met autofocus


* 2.5 x digitale zoom


* Videotelefonie applicatie met tweevoudige camera en MPEG4 ondersteuning


* Camera light


* Streaming video en video playback (30 frames per seconde QVGA)


* Touch based picture editor


* Groot 2,8 inch QVGA (240 x 320) touchscreen met 262 k kleuren

Entertainment


* Stereo Bluetooth support


* DRM: OMA phase 1


* Ringtones: 40 stemmen MIDI


* Musicplayer: direct music button, play lists ondersteuning (m3u) en MP3, AAC, AAC+ en E-AAC+ en m4a ondersteuning


* MusicDJ(TM)


* 3D touch based Golf game


* FM RDS radio met radiowekker


* Stopwatch en timer

Connectivity


* 80 MB intern geheugen


* 64 MB Memory Stick PRO Duo(TM) (bijgeleverd)


* Memory Stick PRO Duo(TM) support tot 8 GB


* Bluetooth 2.0


* IrDa


* WLAN 802.11b


* High speed UMTS modem (384 kbps)


* USB desk stand


* USB full speed en charging


* USB mass storage


* PC-synchronisatiesoftware

Zakelijk


* Visitekaartjesscanner


* Backlit duimtoetsenbord, beschikbaar in 4 hardware keyboard varianten waaronder QWERTY en AZERTY


* Smart typing: word completion, next word prediction en handschriftherkenning


* Word, Excel en PowerPoint viewers/editors (text only)


* Adobe PDF viewer


* Opera 8.0 web browser met volledig landscape-formaat scherm


* RSS news feeds support


* Flight mode (activeert WiFi )


* Office handsfree (luidspreker)


* Externe antenne aansluiting


* Calculator en converter applicatie


* Multitasking


* E-mail provider support:

o AlteXia

o Ericsson Mobile Office (EMO) (Try & Buy)

o iAnywhere OneBridge

o Intellisync

o Microsoft Exchange ActiveSync

o RIM - BlackBerry Connect

o Seven

o Visto

o Standaard e-mail - IMAP IDLE (werkt op alle standaard compliant servers)


* Veiligheid and VPN support


- Anti-virus McAfee (Try & Buy)


- Firewall McAfee (Try & Buy)


- Encryption Pointsec (Try & Buy)


- VPN Certicom (gratis)


* Symbian 9.1 en UIQ 3.0 software platform


* Afmetingen - 114 x 57 x 25 mm


* Gewicht - 155 g met batterij en en flip-down toetsenpaneel

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht