NIBUD Persbericht

200 Gouden tips om voordelig uit te zijn

NIBUD en Consumentenbond geven hun beste bespaartips

2006 is voor de consument financieel gezien een moeilijk jaar. Om niet in koopkracht in te leveren moet de consument zelf zeer actief zijn. Naast het regelen van de huurtoeslag, zorgtoeslag en het uitzoeken van de beste zorgverzekeraar moet er ook belasting worden teruggevraagd. Om de consument te helpen bij het vinden van al dit soort bespaarmogelijkheden komen de Consumentenbond en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) met 200 Gouden Bespaartips. Een boek waarmee honderden euro´s kan worden bespaard, zonder van levensstijl te veranderen.

Wie is het voordeligst?
Het boek speelt in op de enorme behoefte bij de consument om meer uit zijn geld te halen. Zowel het NIBUD als de Consumentenbond merkt dat de consument enorm op zoek is naar koopjes en zoveel mogelijk waar voor zijn geld wil. Nu de overheid steeds meer aan de markt over laat, moet de consument vaker zelf uitzoeken met wie hij voordelig zaken dan doen. De consumentenbond onderzoekt regelmatig wie de beste en voordeligste service verleent. Daarnaast komt de overheid geregeld met nieuwe regelingen voor financiele tegemoetkomingen en belastingteruggave. Dit wordt door het NIBUD nauw gevolgd en uitgezocht. Voor de consument is het bijna onmogelijk om al dit soort zaken zelf in de gaten te houden. Daarom hebben beide organisaties hun beste adviezen samengebracht in het boek 200 Gouden Bespaartips. Hierdoor is het een zeer waardevol product geworden voor de kostenbewuste consument.

200 Gouden Bespaartips
Het boek zal een openbaring zijn voor mensen die denken dat besparen gelijkstaat met vrekkigheid en superzuinig leven. 200 Gouden Bespaartips laat zien dat slim met geld omgaan niet betekent dat je er iets voor hoeft te laten. Het boek geeft 200 voorbeelden van inventief besparen op allerlei gebieden: de auto, computer en telefoon, energie, geldzaken, gezondheid en voeding, kopen, reizen en wonen. Een groot hoofdstuk gaat over de computer. Uitgelegd wordt waar op internet gratis software kan worden gevonden en dat een videokaart niet persé nodig is voor videobewerking. Ook wordt besproken waar je het beste een gsm-abonnement kunt kopen en wat het voordeel is van bellen via de kabel of internet.

Slim kopen & betalen
Daarnaast gaat een groot gedeelte van 200 Gouden Bespaartips over het kopen van produkten. Uitgelegd wordt hoe er slim over de prijs kan worden onderhandeld, waar de laagste prijs kan worden gevonden en dat verouderde modellen meestal goedkoper zijn. Bezwijken voor een ´koop nu en betaal later regeling´ is financieel niet slim. En betalen met een klantenkaart erg duur. Ook worden er een aantal slimme belastingtips gegeven en geeft het boek advies over de levensloopregeling en het nieuwe zorgstelsel.

Voordelig op vakantie
De vakantieliefhebber komt uitvoerig aan zijn trekken met verschillende hoofdstukken over voordelig vliegen en reizen. Naast adviezen over vroegboekkortingen worden er ook zeer orginele adviezen gegeven. Zo luidt tip 164 dat een antimuggenmiddel niet beter of langer werkt als er veel van wordt gebruikt. Verder vertelt het boek dat speelgoed en alcohol in vrijwel heel Europa goedkoper zijn dan in ons land. En voor digitale camera´s moet je in Duitsland zijn.

Het boek is te bestellen via de websites van de Consumentenbond en het NIBUD www.nibud.nl en kost ¤ 10,-.

Datum: 06 februari 2006