Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 februari 2006

Aanrijding met letsel

Bejaarde automobilist veroorzaakt aanrijding waarbij 1 gewonde valt

Hengelo

Op zondag 5 februari omstreeks 12.40 uur vond een aanrijding plaats op de Bornsestraat in Hengelo. Een 81 jarige automobilist uit Ahaus (D) reed op de rechterrijstrook van de Bornsestraat komende uit de richting van Hengelo. Ter hoogte van afrit 30 reed de bejaarde man plotseling de linkerrijstrook op waar op dat moment een 44 jarige automobilist uit Enschede reed. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De 44 jarige Enschedeër raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-016040)

Hennepplantage

Politie krijgt melding van wateroverlast en treft hennepplantage aan

Enschede

Op zondag 5 februari omstreeks 21.10 uur kreeg de Politie Twente een melding van wateroverlast in een woning aan de Fazantstraat in Enschede. De inmiddels ter plaatse gekomen politieagenten troffen op de bovenverdieping van de leegstaande woning een hennepplantage aan. De wateroverlast werd veroorzaakt doordat een waterkraan in de doucheruimte nog opengedraaid stond. In totaal werden 252 planten aangetroffen en in beslag genomen. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden en stelt een nader onderzoek in. (06-016137)

Aanrijding met letsel

Veroorzaker aanrijding komt in het ziekenhuis terecht

Hengelo

Op zondag 5 februari omstreeks 04.49 uur vond een ernstige aanrijding plaats op de A35. Een 24 jarige automobilist uit Almelo reed op de A35 in de richting van Almelo. Ter hoogte van afrit 28 passeerde hij een auto en wilde vervolgens naar de rechterrijstrook. Hierbij zag hij een 20 jarige automobilist uit Almelo over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De 20 jarige Almeloër raakte de macht over het stuur kwijt en kwam al slippend en draaiend tot stilstand. Hij raakte hierbij niet gewond. De 24 jarige veroorzaker van de aanrijding botste tegen de linker vangrail waarna hij de berm in reed en tegen een boom tot stilstand kwam. Hij raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. In verband met mogelijk alcoholgebruik werd een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-015986)

Rijden onder invloed

Beginnend autobestuurder rijdt onder invloed en moet rijbewijs inleveren

Haaksbergen

Op maandag 6 februari omstreeks 00.25 uur werd op de Bevertstraat in Haaksbergen een 18 jarige automobilist uit Haaksbergen aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen de man zijn auto parkeren op de Bevertstraat. De agenten spraken de man aan en vermoedden dat hij alcohol had gedronken. De 18 jarige weigerde mee te werken aan een blaastest en werd hierop aangehouden. Op het politiebureau was de uitslag van de ademanalyse 0,95 promille. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. Tegen de beginnend bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder werd aan de verdachte een bekeuring van 130 Euro uitgereikt inzake het weigeren mee te werken aan een ademtest. (06-016159)

Verkeersongeval

Automobilist verliest macht over het stuur en belandt in sloot

Nijverdal

Op zondag 5 februari omstreeks 23.15 uur vond een verkeersongeval plaats op de Kruidenlaan in Nijverdal. Een 24 jarige automobilist uit Vroomshoop verloor op de Kruidenlaan de macht over het stuur, reed tegen een boom en kwam vervolgens in een sloot tot stilstand. De 24 jarige raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In verband met mogelijk alcoholgebruik werd een bloedproef afgenomen. (06-016160)

Sonja Eerhard: 053-4555588

---- --