Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man aangehouden na poging auto-inbraak

Publicatiedatum: 6-2-2006 14:03:39

Arnhem - Een 39-jarige Arnhemmer is zondagochtend door de politie aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een auto. De man kon kort na een getuigenmelding worden aangehouden op de Steenstraat.
Rond kwart over elf zag een getuige dat op de Jufferstraat een man probeerde in te breken in een geparkeerde auto. Kennelijk doordat de getuige hem zag werd de inbreker gestoord en ging er vandoor. Nadat de politie was gewaarschuwd troffen agenten op de Steenstraat de 39-jarige Arnhemmer aan. Het signalement bleek te kloppen met de beschrijving die door de getuige was opgegeven. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden en is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dronken Elstenaar rijbewijs kwijt na doorrijden bij botsing
Publicatiedatum: 6-2-2006 14:02:37

Arnhem/Elst - De Arnhemse politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs afgenomen van een 24-jarige automobilist uit Elst. De man wordt ervan verdacht te zijn doorgereden na een aanrijding op de Pettenstraat en bleek bovendien onder invloed van alcohol.
Getuigen meldden zondag even voor middernacht een aanrijding op de Pettenstraat, waarbij een auto tegen enkele verkeersborden zou zijn aangereden. De bestuurder was vervolgens doorgereden zonder zich bekend te maken. Met de informatie van de getuige kon de Elstenaar worden opgespoord: de man bleek thuis te zijn en onder invloed van alcohol. Na de ademanalyse werd vastgesteld dat hij met een promillage van 1,77 achter het stuur had gezeten (ruim drie keer de norm). Tegen de Elstenaar is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden onder invloed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto te water, bestuurster ongedeerd

Publicatiedatum: 6-2-2006 14:02:11

Arnhem - Een 36-jarige vrouw uit Doetinchem is zondagmiddag ongedeerd gebleven nadat ze op de IJsseloordweg in Arnhem met haar auto te water was geraakt. De vrouw had wel een nat pak opgelopen. Volgens de verklaring van de Doetinchemse was zij vanaf het Velperbroekcircuit de IJsseloordweg opgereden. Bij een bocht in de weg was ze door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt geraakt en vervolgens in een naast de weg gelegen water beland. De vrouw is door de politie thuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de wagen op het droge gezet. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---