Gemeente Aalten


06-02-2006
College legt bedrijfsbezoek af!

In 2005 is het college van de gemeente Aalten, samen met de bedrijfscontactfunctionaris begonnen met het afleggen van bedrijfsbezoeken.

Het doel van die bezoeken is om kennis te maken met verschillende ondernemingen binnen de gemeente en te weten wat die bedrijven doen. Het college wil graag voeling hebben en houden met het bedrijfsleven en wil een goede relatie met de bedrijven hebben. Ook komt er vaak nuttige informatie naar voren tijdens de gesprekken die er worden gevoerd bij een bedrijfsbezoek. Het college zal iedere maand een bedrijf bezoeken. Daarnaast bezoekt de bedrijfscontactfunctionaris ook nog een aantal bedrijven alleen of met de wethouder economische zaken.

Met ingang van 2006 zal er van elk bedrijfsbezoek dat het college doet een kort verslag met foto's op de website van de gemeente Aalten en in de lokale bladen verschijnen. Het college wil graag laten zien welke bedrijven er zoal zijn in de gemeente, ze zijn trots op het zeer diverse bedrijfsleven binnen de gemeente.

EEN GOEDE START: VIRUPA
Het eerste bedrijf dat dit jaar is bezocht is Virupa, gevestigd aan de Vierde Broekdijk 19 te Aalten is sinds 1992 in Aalten gevestigd en er werken inmiddels meer dan 100 mensen. Virupa ontwikkelt, produceert en monteert op het gebied van in- en outstore communicatie onder andere: winkelformules, gevelaankleding, reclameborden, bewegwijzering, autobelettering, bouwborden, vlaggen, banieren en spandoeken, lichtreclame, (licht)zuilen, fullcolourprints, stoepborden, wissellijsten, folderpresentaties, kunststofproducten, beurspresentaties en kaartramen.

Zowel kleine als grote opdrachtegevers behoren tot de klantenkring, bijvoorbeeld Praxis, Kwantum, Leen Bakker, ANWB, Toyota, Wibra, Hema en Sorbo. Voor interieurbouw wordt gewerkt samen Tritop te Aalten. IN 2004 heeft Virupa het bedrijf decorpress te Doetinchem overgenomen en zij kunnen nu ook RVS belettering en bewerking doen.

Tijdens het bedrijfsbezoek werd het college rondgeleid door twee van de directeuren Erwin Markerink en Vincent Immink. Burgemeester Berghoef, wethouder Oort en secretaris Schippers zijn aanwezig bij dit bezoek. De twee andere wethouders zijn helaas verhinderd. Wethouder Wikkerink vond het zo jammer dat ze niet bij het bezoek kon zijn, dat ze volgende week alsnog bij het bedrijf langs gaat. Het bezoek werd gestart met een kop koffie in een ontvangstruimte die volhangt met voorbeelden van dingen die Virupa gemaakt heeft. Van bordjes die de toiletten aanwijzen, tot nep-taarten. Er volgt een prettig gesprek over de geschiedenis van Virupa en de toekomstplannen die Virupa, maar ook het gemeentebestuur heeft.

Daarna volgt een rondleiding door het bedrijf, waarbij we zien hoe de materialen gemaakt worden en waar ze bedacht worden. Opvallend is het grote aantal jongere werknemers en het enthousiasme van zowel de directeuren als het personeel.

Een knap opgebouwd bedrijf met visie en toekomst, naar mening van het college. Echter hier wordt met achterhoekse nuchterheid op gereageerd "we leven bij de dag en doen gewoon wat we moeten doen en dat lukt toevallig goed"

Als volgende bedrijf zal het college Kaemingk te Aalten bezoeken. Een verslag hiervan volgt.