Politie Midden- en West Brabant


Nieuwe publiekskrant Blauw

TILBURG, 6 februari 2006

Nieuwe publiekskrant BLAUW valt op de mat

TILBURG: Deze week valt bij huishoudens in de politieregio Midden en West Brabant de publiekskrant Blauw op de mat. Met deze krant, die een oplage heeft van 400.000 stuks informeert de politie actief haar inwoners over de aanpak en preventie van criminaliteit. Blauw wordt aangeboden in een herkenbare politie-envelop.

In deze uitgave, die vier paginas telt, wordt aandacht besteedt aan het Keurmerk Veilig Wonen. Door tijdig voorzorgsmaatregelen te nemen tegen ongenode gasten, wordt het risico op een woninginbraak aanzienlijk verkleind. In het blad kan de lezer een aantal praktische tips vinden op dit gebied.

Kijkje achter de schermen
Ook kan de lezer een kijkje achter de schermen nemen bij een politiebalie. Alle mogelijke incidenten passeren hier dagelijks de revue en in het artikel wordt toegelicht wat de politie met de aangiften doet. Naast het doen van aangifte op het bureau kunnen burgers ook voor een aantal delicten digitaal aangifte doen. Op www.politie.nl is te zien van welke delicten digitaal aangifte gedaan kan worden.

Daarnaast wordt in de krant gewaarschuwd voor fraude en oplichting. Fraude via internet of een foute bankoverschrijving komen regelmatig voor. De politie adviseert in dit soort gevallen altijd aangifte te doen. Een aantal tips maken de lezer wegwijs in het voorkomen van dit soort zaken.

Degenen die de krant niet hebben ontvangen, kunnen een exemplaar afhalen bij alle gemeente-huizen, bibliotheken en politiebureaus. De volgende Blauw verschijnt in de tweede helft van 2006. Vanzelfsprekend kan de lezer ook de internetsite www.politiemwb.nl bezoeken voor meer informatie.

Speciaal
Deze uitgave van Blauw is een speciale. Het is een gezamenljik product van de zuidelijke zes politieregios. Het is de eerste keer dat de politie gezamenlijk één informatiebulletin uitgeeft. De verspreiding vindt gefaseerd plaats. De zes edtities hebben een gezamenlijke oplage van ruim 1,4 miljoen exemplaren. De krant wordt verspreid in de regios Limburg-Zuid, Limburg-Noord, Brabant Zuid-Oost, Brabant-Noord, Midden en West Brabant en Zeeland.

Auteur: Enny de Wit