Politie Gelderland-Midden

Politie houdt verdachte autodieven aan

Publicatiedatum: 6-2-2006 14:43:47

Pannerden/Zevenaar - De Zevenaarse politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee Arnhemmers van 20 en 32 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van een auto in Pannerden. De diefstal werd even na twee uur 's nachts door de eigenaar zelf ontdekt. Die waarschuwde daarop direct de politie. Bij een onderzoek in de omgeving werden de twee met de buit in Zevenaar aangehouden.

Rond half twee werd de gedupeerde eigenaar, een 45-jarige Pannerdenaar, wakker van een geluid buiten. Toen hij ging kijken zag hij verder niets waarop hij weer ging slapen. Even later hoorde hij weer geluid en een auto wegrijden. Toen hij wederom ging kijken bleek zijn vrachtauto te zijn verdwenen. Gewaarschuwde agenten zagen de bewuste auto later over de Methen in Zevenaar rijden met de beide Arnhemmers erin. Beiden werden aangehouden en zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Getuigen gezocht van gewapende overval inwoner Ede
Publicatiedatum: 6-2-2006 14:51:39

Ede - De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een bewoner van de Zeeheldenbuurt in Ede. De man zou zaterdagavond omstreeks negen uur zijn overvallen in zijn woning. Het slachtoffer zou zijn gekneveld, mishandeld en onder bedreiging van een vuurwapen zijn gedwongen om de bewaarplaats van de kluissleutel bekend te maken. De kluis werd door de daders geopend en het geld eruit weggenomen.

Signalementen
De daders waren gemaskerd en hadden een capuchon over hun hoofd getrokken. Beide mannen droegen een spijkerbroek. Dader 1 droeg daaronder bruine schoenen terwijl dader 2 witte sportschoenen met een streep droeg. Beide daders droegen een donkere jas.

Buurtonderzoek
De politie is direct gestart met een onderzoek. Het buurtonderzoek heeft tot dusverre nog geen aanvullende informatie opgeleverd. De politie maandag verspreid brieven onder buurtbewoners die tijdens het buurtonderzoek niet thuis waren in de hoop op meer informatie.

Personen die zaterdagavond 4 februari omstreeks 21.00 uur in de Zeeheldenbuurt iets verdachts hebben gezien of gehoord, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Ede via telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315