Gemeente Leeuwarden


PAL GroenLinks: Vragen stand van zaken poppodium Romein

Bron: PAL GroenLinks (06-02-2006)
Schriftelijke vragen van de fractie van de PAL GroenLinks aan burgemeester en wethouders als bedoeld in artikel 41, eerste lid, van het Reglement van orde gemeenteraad van de gemeente Leeuwarden. Leeuwarden, 5 februari 2006

In oktober 2004 is bij de behandeling van de cultuurnota een motie aangenomen waarbij aan het college opdracht is gegeven voor 1 april 2005 met een concreet plan inclusief exploitatiekosten voor de realisering van een duurzaam kernpodium voor popmuziek in Romein te komen. Omdat het college in gebreke bleef bij de uitvoering van de motie, kwam de raad met een vervolgmotie d.d 7-11 2005 met betrekking tot hetzelfde onderwerp. De opdracht luidde vóór 1 februari 2006 met een volledig en uitgewerkt plan te komen waarvan de in de overwegingen genoemde punten onderdeel vormen. Op de in januari gepubliceerde agenda's van het college was niets te vinden met betrekking tot dit onderwerp.


1. Hoe staat het met het concreet plan?
2. Is er in dat plan ook inhoud gegeven aan het culturele profiel voor dit kernpodium?

3. Is er sprake van een reële exploitatie in dat plan?
4. Wanneer kan de raad (eindelijk) het plan verwachten?
5. In hoeverre zijn de partijen die in Romein gaan participeren bij de plannen betrokken?

6. Zijn er ook notulen beschikbaar van de vergaderingen met de participanten?

7. Hoe staat het met het bouwkundig onderzoek, is dat rapport deze maand nog te verwachten?

8. Kan de wethouder aangeven of er al een rechtspersoon met bestuur is gevormd?

9. Kan de wethouder aangeven of er al dan niet mensen zijn aangesteld of aangezocht als zakelijk leider, programmeur en technische staf? a. Zo ja, acht de wethouder de benoemingsprocedure voor wat de spil van het functioneren van het kernpodium in de toekomst moet worden, niet de taak van het nieuwe bestuur van het Kernpodium? b. Zo ja, acht de wethouder dat niet in strijd met de wens van de Raad om een totaal nieuwe start te maken met een poppodium ( mede gelet op de doelgroep: jongeren) dus een open procedure voor die functies aan te gaan en bij de werving van personeel vooral te mikken op "jonge honden met veel talent"? c. Zo ja, wat is de juridische status van die de benoemingen?

W.T. Uiterwijk Winkel,
PAL GroenLinks.