Gemeente Grootegast


Inspraak ontwerp Kadernota Buitengebied regio West-Groningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de mogelijkheid van inspraak wordt geboden op het ontwerp van de Kadernota Buitengebied regio West Groningen.

Gezamenlijk
De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn in het Westerkwartier hebben in 2004 besloten nieuwe bestemmingsplannen voor hun buitengebied op te stellen. De huidige bestemmingsplannen zijn verouderd en niet meer afgestemd op nieuwe ontwikkelingen, zoals de schaalvergroting in de landbouw, de ontwikkeling van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de invulling van de vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen. Omdat de gemeenten in het Westerkwartier op meerdere terreinen hun beleid op elkaar afstemmen, is voor het ontwikkelen van de bestemmingsplannen buitengebied gekozen voor één gezamenlijk beleidsdocument. Hierdoor ontstaat ook voor de burger voor een groter gebied een meer eenduidig beleid.

Doel
Het doel van deze Kadernota is het formuleren van een integraal ruimtelijk streefbeeld voor het Westerkwartier en het formuleren van planologische uitgangspunten voor de herziening van de verschillende bestemmingsplannen buitengebied. De Kadernota krijgt de status van een (inter)gemeentelijke beleidsnota.

Inhoud
De Kadernota bestaat uit een bundeling van provinciale, regionale en lokale beleidsmatige aspecten. De nota bevat een beschrijving en een sterkte-zwakte analyse van het plangebied. Ook bevat de nota een beschrijving van het ruimtelijk relevante beleidskader en een integraal streefbeeld voor de regio. Daarnaast zijn de uitgangspunten voor de herziening van de vier bestemmingsplannen buitengebied opgenomen. Deze vormen vooral de basis voor de nieuw op te stellen bestemmingsplannen. De nota geeft tot slot een vooruitblik op de opstelling van de verschillende bestemmingsplannen buitengebied.

Ter inzage legging en raadplegingsmogelijkheid
De ontwerp-Kadernota ligt met ingang van vrijdag 10 februari 2006 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis van Grootegast, balie Ruimte, tijdens de openingsuren en op afspraak.

Informatie- en inspraakavonden
Op 21 en 28 februari 2006 vinden inspraakavonden plaats in respectievelijk `De Kruisweg' te Marum en zaal `Balk' te Zuidhorn, beide avonden beginnen om 19.30 uur . Tijdens deze bijeenkomsten wordt informatie gegeven over de ontwerp-kadernota, en worden aanwezigen in de gelegenheid gesteld mondeling hun inspraakreactie kenbaar te maken.

Tot en met donderdag 23 maart 2006 kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent de ontwerp-kadernota schriftelijk kenbaar maken aan burgemeester en wethouders van Grootegast, Postbus 46, 9860 AA Grootegast.

---

(c) Gemeente Grootegast