Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlandse ICT dienstverlener Ab Ovo opent eerste buitenlandse vestiging in Duitsland

Eerste stap naar volledig Europese dekking

Capelle a/d IJssel, 6 februari 2006 -- Ab Ovo, een snel groeiende specialist in het leveren van ICT-oplossingen, opent deze week haar eerste buitenlandse vestiging in de voormalige hoofdstad van de Bondsrepubliek, Bonn. Ab Ovo Deutschland GmbH is de eerste stap op weg naar de voorgenomen Europese dekking. De directie van de nieuwe vestiging komt in handen van de Duitser Dirk Maroni en de Nederlander Ronald van Doorn.

Het ligt in het voornemen van de directie in de komende jaren ook in andere Europese landen vestigingen te openen. Ab Ovo heeft met name in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk al een klantenbestand dat eigen vestigingen rechtvaardigt. De onderneming wil een Europese speler worden met speerpunten in diverse marktsegmenten en branches. Ab Ovo is traditioneel sterk vertegenwoordigd in de markt voor transport en logistiek, maar heeft de laatste jaren ook grote projecten gerealiseerd bij financiële instellingen, industriële ondernemingen en overheden, zowel in Nederland als daarbuiten.

Ab Ovo heeft verder een sterke positie bij spoorwegmaatschappijen in Europa. Zo zijn er in de afgelopen jaren planningsoplossingen ontwikkeld en operationeel gemaakt bij Railion Nederland en Railion Deutschland en opdrachten uitgevoerd bij onder meer EWS (English, Wales & Scottish Railways), National Express en EVR (Estonian Railways). Daarnaast behoren in Duitsland de televisiezender ZDF, transporteur Schenker/Stinnes en luchtverkeersleider Deutsche FlugSicherung tot de klanten en staat een aantal andere opdrachten op stapel.

Over Ab Ovo

Ab Ovo is een snel groeiende en onafhankelijke ICT-dienstverlener met krachtige proposities door een combinatie van kennis van ICT, diepgaande managementervaring en kennis van bedrijfsprocessen. Al jaren is de onderneming een belangrijke leverancier van adviesdiensten, projectmanagement, interim management en specifieke ICT-oplossingen in de sector Transport & Logistiek in heel Noord-west Europa. De laatste jaren bewijst Ab Ovo zich ook buiten deze sector bij een sterk groeiend aantal industriële ondernemingen, financiële instellingen en diverse overheden.

De ICT-dienstverlener ontleent haar naam aan de Latijnse uitdrukking 'Ab ovo usque ad mala' die de Romeinen gebruikten om aan te geven dat de maaltijd compleet was. Van begin tot eind, ofwel van het voorafje (ei) tot het nagerecht (de appel). Dat is wat Ab Ovo nastreeft - vanaf het begin bij projecten betrokken zijn en deze tot een goed einde brengen. Niet voor niets voert de onderneming als motto het ambitieuze adagium "Bij ons lukt het wèl".

Tot de klanten behoren bedrijven en overheden zoals bijvoorbeeld KLM, Schiphol, Ministerie van VROM, Ministerie van BZK, Achmea, Hogeschool INHOLLAND en enkele Europese spoorwegmaatschappijen.

Zie voor meer informatie www.ab-ovo.nl

Meer informatie voor de pers:

Ab Ovo Nederland

Willem Jan Groenewoud

Algemeen directeur

Tel: +31 (0)10 286 15 33

E-mail: info@ab-ovo.nl

Lubbers & de Jong PR

Maartje van Oeveren

Tel: +31 (0)20 421 05 65

E-mail: maartje@l-dj.nl