Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Toonaangevende award onderstreept Samsungs belangrijke positie in digitale camera's

Samsung digitale camera Pro815 bekroond met DIWA Gold Award

Naarden, 6 februari 2006 - De Digital Imaging Website Association (DIWA) heeft de digitale camera Pro815 van Samsung bekroond met een DIWA Gold Award. DIWA heeft deze award toegekend voor de hoogwaardige technische specificaties en goede prestaties in de praktijk van deze 8 megapixel camera. 'Niet alleen is de Pro815 makkelijk te hanteren, hij presteert als een professionele camera, mede dankzij de verbazingwekkende Schneider-Kreuznach 15x zoomlens en Samsungs verbeterde beeldprocessor', aldus Kai Thon, DIWA test manager. De hoge scores die de camera bij de DIWA-testen heeft behaald, onderstrepen de positie die Samsung inneemt als één van de belangrijkste fabrikanten van digitale camera's ter wereld.

De Samsung Pro815 beschikt met de 15x Schneider-Kreuznach Varioplan zoom-lens over 's werelds grootste optische zoom. Hierdoor kunnen fotoliefhebbers met één lens zowel een groothoekfoto als een supertelezoomfoto maken. Bovendien is de digitale 8 megapixel-camera de eerste camera ter wereld met drie LCD-displays. Zo kan het opvallende grote 3,5 inch display aan de achterkant van de camera via een elektronische zoeker 16,7 miljoen kleuren weergeven, waardoor foto's levensecht op het display verschijnen. Het LCD-display aan de bovenzijde van de camera maakt het mogelijk foto's op heuphoogte te maken. Ook is de camera uitgerust met een 1900mAh lithium-ion-batterij, waarmee de gebruiker achter elkaar meer dan 500 haarscherpe foto's maakt.Verder beschikt de Samsung Pro815 over allerlei handige toepassingen, waaronder DNG RAW, TIFF en JPEG bestandsformaten, ingebouwde flits, flitsschoen voor externe flitsers en een ultra high speed-optie voor scherpe foto's van snelbewegende objecten.

DIWA-award

De Digital Imaging Websites Association (DIWA) is een snelgroeiende groep onafhankelijke portals waarop leden technische artikelen over digitale beeldbewerking publiceren. DIWA zet zich in voor het talent en de expertise van haar leden, wat resulteert in de uitreiking van prestigieuze, industriële awards. Deze zijn zowel voor de gebruikers als fabrikanten belangrijk. De DIWA-awards worden uitgereikt in verschillende productcategorieën en verschijnen in de vorm van bronzen, zilveren en gouden medailles. Wereldwijd zijn er twaalf landen lid van het genootschap, waaronder Nederland.

Samsung camera's

Samsung digitale camera's worden ontwikkeld en geproduceerd door Samsung Techwin. Deze onderneming uit de Samsung Group is wereldwijd toonaangevend in hightech producten, waaronder halfgeleidersystemen, optische en digitale beeldbewerking, industriële motoren en defensieapparatuur. De digitale camera's van Samsung nemen een vooraanstaande positie in de markt van digitale fotografie in. Door de nadruk op continue technologische innovatie zijn de fraai vormgegeven digitale camera's van Samsung geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik. Meer informatie over Samsung camera's is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht