Stadsdeel Westerpark Amsterdam



Binnenkort begeleidings&adviescentrum voor ondernemers geopend

Half maart a.s. wordt op de Admiraal de Ruijterweg 82-86 het "Ondernemershuis West Binnen de Ring" geopend. Het Ondernemershuis is bedoeld voor het begeleiden en adviseren van alle ondernemers uit de vier stadsdelen. Specifieke aandacht gaat uit naar mensen die een bedrijf willen starten. Het Ondernemershuis wil laagdrempelig zijn; alle bewoners en ondernemers met plannen voor nieuw of vernieuwend ondernemerschap zijn welkom. Zo hoopt het Ondernemershuis in dit gebied de kansen voor en de kwaliteit van (startende) ondernemers te vergroten.

De ondernemershuizen zijn onderdeel van een breder netwerk dat de gemeente Amsterdam samen met de stadsdelen opzet en waarin onderling wordt samengewerkt. Ook de stadsdelen Slotervaart en Geuzenveld/Slotermeer krijgen volgend jaar een Ondernemershuis.

De twee huizen vervangen het inmiddels gesloten Starterscentrum West, dat hetzelfde gebied bestreek, maar niet voor iedereen goed en makkelijk te bereiken was. Ook Amsterdam Zuidoost en Groot-Oost (Centrum, Zeeburg en Oost/Watergraafsmeer) hebben een Ondernemershuis.

6 februari 2006

^