Time : 3:55:09 PM
Date : Monday, February 06, 2006
Sender Name: Coca-Cola Services Belgium Luxembourg sa/nv

Coca-Cola Enterprises Belgium zet sociale dialoog omtrent reorganisatie verder

Coca-Cola Enterprises Belgium (CCEB), het bedrijf dat in België de producten van The Coca-Cola Company op de markt brengt, benadrukt dat de lopende intensieve sociale dialoog omtrent de eerder aangekondigde logistieke reorganisatie wordt verdergezet. CCEB doet deze mededeling naar aanleiding van een vakbondmanifestatie vandaag maandag 6 februari te Parijs waar ook een aantal Belgische medewerkers aan deelnamen.

Reeds in november vorig jaar kondigde CCEB een plan aan om zijn activiteiten inzake distributie en productie beter op elkaar af te stemmen. Mogelijks zou dit gevolgen hebben voor 50 arbeidsplaatsen. Van meetaf aan ging CCEB in overleg met de vakbondsafgevaardigden om de sociale impact van een en ander zo beperkt mogelijk te houden. Dat kan bijvoorbeeld door interim-contracten niet te verlengen of medewerkers aan te moedigen elders in de organisatie aan de slag te gaan. Daartoe werd reeds op 10 november 2005 de consultatieprocedure in de ondernemingsraden opgestart. Er zijn al 5 overlegrondes achter de rug en de komende weken zijn er nog 3 overlegmomenten voorzien. De acties in Parijs hebben bijgevolg niet onmiddellijk een toegevoegde waarde ten aanzien van de lopende sociaal dialoog in België.

Tot slot stipt CCEB aan dat het haar activiteiten in België niet afbouwt. Naast het anders organiseren van het logistieke proces wordt in 2006 maar liefst 35 mio¤ geïnvesteerd in diverse projecten, gaande van milieuvoorzieningen tot nieuwe productiemiddelen. Bovendien groeide de tewerkstelling in het bedrijf de voorbije jaren stelselmatig aan.

Méér informatie bij dit persbericht:
Wouter Vermeulen, woordvoerder
Coca-Cola België, via medialijn 02/559.28.77