Ingezonden persbericht


Persbericht
06 februari 2006

DEZE WEEK IN HET GRONINGER MUSEUM
06 februari 2006 - 12 februari 2006

Professor Van Giffen ontrafelt het geheim van de wierden in het Groninger Museum. Een spectaculaire virtuele reconstructie, bijzondere voorwerpen, attributen, foto's en een 19e eeuwse museumzaal brengen u in de sfeer van het verleden. In het kader van de tentoonstelling Professor Van Giffen en het geheim van de wierden organiseert het Groninger Museum elke zondag een familiezondag, en op andere dagen activiteiten voor jong en oud.

Workshop: maak je eigen magische schat!
Op het Groninger plattenland zie je zo nu en dan heuvels, die heuvels worden ook wel wierden genoemd. Van Giffen ontdekte dat er diep in die wierden verborgen schatten zaten. In de workshop gaan de kinderen met verschillende technieken eigen schatten maken, bijvoorbeeld magische sieraden. Wanneer: zaterdag 11 februari 2006
Waar: kinderatelier Groninger Museum
Hoe laat: 10.30 - 12.30 uur (6-8 jaar)
14.00 - 16.00 uur (9-12 jaar)
Voor wie: voor kinderen van 6 tot 12 jaar
Kaarten: ¤9,50 inclusief entree museum
Verkrijgbaar via het Groninger Museum

Films
Over mysterieuze verzonken steden, over een gekke professor op expeditie in het Inca-rijk en over twee Gallische vrienden die er alles aan doen hun aartsvijand het leven zuur te maken. De Nederlands ingesproken films zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor popcorn wordt gezorgd!
Wanneer: zondag 12 februari 2006
Waar: auditorium Groninger Museum
Hoe laat: 14.00 uur
Voor wie: alle leeftijden
Deze activiteit is gratis voor de museumbezoeker

Van Giffen kinderatelier
Als de kinderen door de tentoonstelling zin gekregen hebben om aan de slag te gaan of meer willen weten over archeologie dan kunnen ze zondag 12 februari het Van Giffen kinderatelier induiken. Hier gaan ze verschillende activiteiten ondernemen onder begeleiding van een museumdocent. Hierdoor wordt de mogelijkheid gecreëerd voor ouders om de tentoonstelling in rust zelf te bekijken terwijl de kinderen zich vermaken in het kinderatelier. Wanneer: zondag 12 februari 2006
Waar: kinderatelier Groninger Museum
Hoe laat: 12.00 - 17.00 uur
Voor wie: voor kinderen van 6 tot 12 jaar
Deze activiteit is gratis voor de museumbezoeker

Noot aan de redactie
Samenstelling tentoonstelling Groninger Museum: Egge Knol en Mark Wilson Fotobijschrift: Twee urnen uit de 7e eeuw na Chr., afkomstig uit een vroegmiddeleeuws grafveld dat aan het licht kwam bij de afgraving van de wierde Aalsum bij Oldehove (Groningen). Collectie Groninger Museum. Foto Groninger Museum, John Stoel.