Première One Flew Over The Cuckoo's Nest in Amsterdam

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 6 februari 2006

PREMIERE ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST IN STADSSCHOUWBURG AMSTERDAM

Na zeven try-outs gaat vandaag de voorstelling One Flew Over The Cuckoo's Nest in première in de Stadsschouwburg Amsterdam. One Flew Over The Cuckoo's Nest, geschreven door Dale Wasserman naar de roman van Ken Kesey, is een rauw stuk over angst en menselijk onvermogen. De personages zitten gevangen in een wereld van angst die hen als mens kleineert. Maar die ze ook koesteren. De regie is in handen van Hans Croiset. Simone Kleinsma maakt in One Flew Over The Cuckoo's Nest haar toneeldebuut. Verder spelen onder anderen Victor Löw, Bert André, Bram van der Vlugt en Vincent Croiset mee. De voorstelling zal tot en met 24 juni 2006 te zien zijn.

De kleine crimineel McMurphy (Victor Löw) wordt in een psychiatrische inrichting geplaatst. Hij gaat de strijd aan met hoofdzuster Ratched (Simone Kleinsma) tegen het regime dat zij voert. Een strijd vol hilarische momenten, maar ook een strijd met alle gevolgen van dien. McMurphy met zijn natuurlijke drang naar vrijheid dwingt ons tot nadenken over wie we zijn, waarom we zijn en waarom het ons soms aan moed ontbreekt daar verandering in te brengen. Hoe graag we dat ook zouden willen ....

Kaarten en informatie: One Flew Over The Cuckoo's Nest is te zien van t/m 24 juni 2006 in diverse theaters in Nederland. De première vindt plaats op 6 februari 2006. Zie voor de speelperiode www.toneel.nl. Kaarten verkrijgbaar bij de verschillende theaters of via de TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm).


Noot voor de redactie,