Persberichten 06/02 middag

Regio, 06-02-2006

Katwijk Aanhouding voor winkeldiefstal Een 19-jarige man uit Clubczyce (Polen) pleegde op maandag 6 februari, rond 12.25 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Zeilmakerstraat. Hij stopte twee pakken met vlees in zijn rugzak en wilde zo de winkel uitwandelen. Medewerkers kregen dit in de gaten, hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. De verdachte is nog ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Lisse Politie controleert bij tijdelijk stoplicht Het politieteam van Lisse controleert de komende week bij het tijdelijk stoplicht op de hoek van de Prinsen Irenelaan en de Weeresteinstraat. Het stoplicht is geplaatst vanwege wegwerkzaamheden. Agenten hebben de eerste controle gehouden op maandag 6 februari. Binnen een half uur reden er 7 automobilisten door het rode licht. Allen zijn staande gehouden en hebben een bekeuring ontvangen. De werkzaamheden duren nog de gehele week, de politie zet de controles voort.

Leiden Aanhouding voor bezit harddrugs De politie hield maandag 6 februari, rond 11.45 uur, aan het Stationsplein een 28-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aan. Agenten zagen dat een bekende drugsgebruiker iets van hem kreeg en vervolgens wegfietste. Omdat de agenten vermoeden dat het hier ging om een drugstransactie controleerden de agenten de 28-jarige. Hij bleek 9 bolletjes met wit en bruin poeder op zak te hebben. Bij een test aan het bureau kwam er uit dat het hier ging om cocaïne en amfetamine. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na vernieling bij uitzendbureau De politie hield op maandag 6 februari rond 11.15 uur op het Thorbeckeplein een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De man wordt er van verdacht dat hij kort voor zijn aanhouding bij een uitzendbureau aan de Lijsterlaan een conflict was aangegaan en vervolgens vernielingen aanbracht aan het interieur en medewerkers bespuwde. Vervolgens liep hij weg. De gebelde politie zag de man op het Thorbeckeplein lopen en hield hem aan. Hij kreeg een proces-verbaal en werd in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.

Alphen aan den Rijn Man slaat 17-jarig meisje Een onbekende man heeft op maandag 6 februari omstreeks 12.00 uur, een 17-jarig meisje geduwd en geslagen. Het meisje stak met vrienden de Kalkhovenweg over om naar het benzinestation te gaan. Op het moment dat zij overstaken kwam er met snelheid een auto aanrijden. De voetgangers konden net voorkomen dat zij aangereden werden. De bestuurder van de auto was echter geïrriteerd geraakt en reed het groepje achterna. Bij het benzinestation volgde een woordenwisseling, waarna de man uitstapte en het 17-jarige meisje uit Alphen aan den Rijn duwde en sloeg. Zij hield hieraan geen verwondingen over, maar meldde het voorval wel direct bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek en zal de verdachte opsporen.

Gouda Aanrijding op de Da Costakade De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Da Costakade en de Constantijn Huygenstraat. Een 87-jarige automobilist uit Gouda reed over de Da Costakade, komende uit de richting van de Aernout Drostkade. Hij verleende op de kruising van de Constantijn Huygenstraat geen voorrang aan hem van rechtskomende 34-jarige automobiliste uit Gouda. De automobiliste kon de aanrijding ook niet meer voorkomen. De automobiliste is voor de zekerheid uit haar auto geknipt door de brandweer en is met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---