Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 6 februari 2006

Achterdeur niet afgesloten: stereo-installatie gestolen

BREDA: Afgelopen weekend heeft een bewoner aan de Dijklaan bezoek gehad van het dievengilde. Tussen vrijdagavond en zondagmiddag kwam een dader binnen via een niet afgesloten achterdeur. De buit bestaat uit onder andere een stereo-installatie.

Bredanaar overloopt inbrekers

BREDA: In de nacht van zondag op maandag heeft een 23-jarige inwoner van Breda twee nog onbekende inbrekers in zijn woning aan de Jacob Catssingel overlopen. De man kwam rond 05:15 uur thuis van een avondje stappen en zag toen dat de voordeur van zijn woning openstond. Op de gang hoorde hij onbekende stemmen en zag dat zijn deur werd dichtgegooid. Toen hij die met zijn sleutel wilde openen werd de deur door de personen geopend en probeerden zij er van tussen te gaan. De Bredanaar kon een van hen bij zijn jas vastpakken, waarop over en weer een klap werd uitgedeeld. Hierna gingen de daders er op een fiets vandoor. Vermoedelijk was het tweetal door middel van zogenaamd flipperen de woning binnengekomen. De dader plaatst daarbij een pasje tussen de voordeur en kozijn en maakt daarbij gebruik van het feit dat de deur niet op het nachtslot zit. Later bleek dat onder andere een videorecorder was weggenomen.

Echtpaar licht gewond na aanrijding: automobilist rijdt door

BREDA: Een 62-vrouw en haar 69-jarige man uit Hoogerheide zijn zondagavond aan de Markendaalseweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het echtpaar stond rond 20:00 uur op het trottoir bij parkeergarage De Barones toen zij door een auto met openlaadruimte werd aangereden. De chauffeur van het voertuig was achteruit tegen de Hoogerheidenaren aangereden, stapte even uit maar reed vervolgens weer weg. Hij liet de twee licht gewonde slachtoffers achter. Na een politieonderzoek meldde zich maandagmorgen een 43-jarige chauffeur uit Etten-Leur aan het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Inbraken in woningen bejaardentehuis

ZEVENBERGEN: Aan de Prins Bernhardstraat is zondagmiddag of avond ingebroken in vier woningen van een bejaardentehuis. De dader heeft in alle gevallen een raam geforceerd om binnen te komen. De buit bestaat uit sieraden en geld. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen.

Gewonde bij eenzijdig ongeval

BAVEL: Bij een eenzijdig ongeval aan de Rijksweg A58 is zondagavond een 26-jarige inwoner van Oosterhout gewond geraakt. De man zat als passagier in een auto met achter het stuur een 37-jarige plaatsgenoot. Rond 22:30 uur vloog de auto uit de bocht, nadat de bestuurder de macht over het stuur had verlopen. De auto was vervolgens over de sloot in een bossage terecht gekomen. De 37-jarige chauffeur kwam met de schik vrij. Zijn passagier is met een botbreuk per ambulance overgebracht naar het Amphia ziekenhuis in Breda. De auto is door een bergingsbedrijf verwijderd.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft maandagmorgen in zijn woning een 62-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 46-jarige echtgenote. Rond 08:45 uur trof de gewaarschuwde politie de vrouw op straat aan voor haar woning in de Bredase wijk de Geeren, nadat zij een melding van huiselijk geweld had gekregen. De vrouw was door haar man mishandeld en met de dood bedreigd. Haar echtgenoot is in verzekering gesteld.

Politie houdt snelheidscontroles

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmorgen een snelheidscontrole gehouden aan de Sander. Ruim 300 automobilisten reden voorbij de radarwagen. 34 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

ZUNDERT: De politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Ettensebaan. Bijna 200 automobilisten reden voorbij de radarwagen. Zes van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

ULVENHOUT: De politie heeft maandagmorgen snelheidscontrole gehouden aan de Chaamseweg. Ruim 3400 automobilisten reden voorbij de radarwagen. 212 van hen reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u.

Auteur: Henk Snepvangers