Gemeente Dordrecht


Persbericht

Leerlingen basisonderwijs leren over afvalscheiding

Weizigt NMC presenteert afvalproject Troep

Afvalscheiding staat centraal in het nieuwe afvallespakket Troep dat Wethouder G. Veldhuijzen (Milieu en Onderwijs) vandaag uitreikte aan de directeur van de Polyanderschool en de directeur van Netwerk. De uitreiking vond plaats bij de ondergrondse glasbak aan de Planetenlaan bij het winkelcentrum Sterrenburg. Kinderen uit de kleutergroep van de Polyanderschool leverden een originele bijdrage aan de overhandiging. Het lespakket Troep behandelt de afvalstromen van ons huishoudelijk afval. Het lespakket is voor de leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de Dordtse basisscholen. Zo leert ieder kind op school (weer) precies wat ze bijvoorbeeld met oud papier, glas, klein chemisch afval, textiel en gft moeten doen. De bij op het lespakket staat symbool voor het ijverig samenwerken aan een schone stad. Dit schooljaar gaan 17 basisscholen met dit lespakket werken. Eind maart biedt Weizigt NMC ook het zwerfafvallespakket 'Rotzooi' aan de deelnemende scholen aan.

Afval scheiden
Het doel van het lespakket over afvalscheiding is het verhogen van de scheidingsresultaten. In Dordrecht zijn die al best goed, maar nog niet genoeg om aan de landelijke doelstellingen te voldoen. Om het afval scheiden zo gemakkelijk mogelijk te maken, worden de voorzieningen geoptimaliseerd. Zo zijn er 26 extra ondergrondse glasbakken geplaatst en krijgen b! ewoners vanaf het voorjaar van 200 6 een derde minicontainer voor papier.

Al deze maatregelen en de lespakketten moeten ervoor zorgen dat Dordrecht de landelijke doelstellingen haalt en dat het milieu minder wordt belast.

Weizigt Natuur- en Milieucentrum
Het project Troep is onderdeel van het programma Dordrecht, een stad om mooi te houden. Weizigt NMC heeft nog meer lespakketten die hierbij aansluiten. Zo is vorig jaar de tuinles geĂŻntroduceerd en sluit de waterles aan bij het Stedelijk Waterplan.

Beschikbare bestanden
Voorzijde_werkblad_Troep.pdf Sta! tenplein.eps Dordrecht, 6 februari 2006
Redactie
Wendy Batist
Communicatie

telefoon 078 - 639 84 81
email w.batist@dordrecht.nl
Informatie
Annemieke Vos
NMC Weizigt
telefoon 078 - 614 19 00