Sdu

Den Haag, 6 februari 2006

Sdu Uitgevers nu grootste aanbieder van overheidsinformatie

Sdu Uitgevers en VNG uitgeverij bundelen hun krachten op het terrein van het openbaar bestuur en worden daarmee de grootste aanbieder van overheidsinformatie in Nederland. Van de bundeling van de positie van de VNG uitgeverij in de markt voor lokaal bestuur en de uitgeefkracht van Sdu uitgevers wordt een uitermate positieve ontwikkeling verwacht. De integratie is per 6 februari een feit. Vanaf die datum zijn alle medewerkers van VNG uitgeverij werkzaam binnen de structuur en panden van Sdu Uitgevers.

Maarten Timmers Verhoeven, voorzitter van het directieteam, zegt "erg tevreden" te zijn over de overname. "VNG uitgeverij heeft interessante producten en klanten die precies bij ons passen. De integratie verloopt voorspoedig." De meest bekende uitgave is waarschijnlijk VNG Magazine, dat net als alle andere uitgaven straks onder de vlag van Sdu Uitgevers wordt uitgegeven.

Sdu Uitgevers en VNG uitgeverij werkten al intensief samen, doordat Sdu 49% van de aandelen in VNG uitgeverij in bezit had. Per 2 januari 2006 heeft Sdu de overige 51% van VNG overgenomen. De overname van VNG uitgeverij past goed binnen de strategie van Sdu Uitgevers, die een leidende positie wil op meerdere gebieden, waaronder de gemeentelijke markt. Die ambitie blijkt ook uit het feit dat een aantal gemeenten, waaronder Amsterdam, op 7 maart gebruik zullen maken van de nieuwe verkiezingsdienst NewVote.

VNG Uitgeverij heeft een omzet van circa 8 miljoen euro per jaar.

Sdu Uitgevers is een uitgeverij van betrouwbare vakinformatie voor professionals met circa 750 medewerkers in dienst. De informatie wordt geleverd in verschillende vormen, waaronder ook een flink aantal online uitgaven. Belangrijke doelgroepen zijn professionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met overheids- en juridische informatie, zoals advocaten, notarissen, beleidsmedewerkers en (juridische) adviseurs. Daarnaast voorziet Sdu Uitgevers onder andere de bouw-, ICT- en industriesector van praktische vakinformatie. Onder de naam Academic Service brengt Sdu Uitgevers ook toonaangevende management- en educatieve boeken op de markt.