Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (06/02)

OOSTERHOUT NB, 6 februari 2006

Politie neemt rijbewijs af van dronken Beginnend Bestuurder

OOSTERHOUT: In de nacht van zondag 5 februari op maandag 6 februari kwam de politie in contact met de bestuurder van een personenauto. De man was rond 01.45 uur op de Burgemeester Elkhuizenlaan met zijn auto in een bocht tegen een trottoirrand gereden. Door de aanrijding brak het rechtervoorwiel van zijn auto af. De 23-jarige bestuurder bleek alcohol genuttigd te hebben. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 475 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en namen zijn beginnerrijbewijs in. De Maatregel Beginnende Bestuurder, is sinds 2002 van kracht en is ingevoerd om het aantal ongelukken onder beginnende bestuurders te verminderen. Ondermeer bij alcoholdelicten gaat de politie sneller over tot het innemen van het rijbewijs. In normale gevallen wordt het rijbewijs bij 570 ug/l of meer ingevorderd. Bij een Beginnend Bestuurder ligt die grens al bij 350 ug/l. De regeling geldt voor iedereen die voor de eerste keer een rijbewijs haalt; de leeftijd van de bestuurder speelt geen rol. Het maakt niet uit of dat voor de auto of de motor is.
Het rijbewijs van de man is opgestuurd naar de Officier van Justitie, in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. Daarnaast kreeg de man een rijverbod van 6 uur opgelegd. De verdachte is om 02.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Bonnen voor fietsen en brommen in winkelpromenade

WAALWIJK: Op verzoek van de gemeente Waalwijk controleert de politie het gedrag van fietsers en bromfietsers in de winkelpromenade in Waalwijk. Na 12.00 uur is het namelijk niet toegestaan om in de winkelpromenade te fietsen of te brommen. En dat is op zich logisch als daar winkelend publiek aanwezig is. Afgelopen donderdag 2 februari leidde dit tot veertien bekeuringen voor mensen die toch fietsten of bromden door het winkelgebied. De politie blijft hier de komende tijd op letten.

Bekeuring voor illegaal stoken van afval

DORST: Tijdens hun surveillance zagen agenten zondagavond 5 februari rook komen vanaf een erf aan de Bavelstraat. Het bleek dat een man afval aan het opstoken was. Dit veroorzaakte veel rook, wat ondanks het miezerige weer, op afstand goed was te zien. Volgens de milieuwetgeving is het strafbaar dergelijk afval te verbranden. De 37-jarige eigenaar had dan ook geen vergunning voor het verstoken van afval. Hij kreeg dan ook een proces-verbaal aangezegd.

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie arresteerde op maandagochtend 6 februari een 40-jarige inwoner van Oosterhout op verdenking het plegen van huiselijk geweld. Zijn vrouw deed aangifte van het feit dat haar man haar met enige regelmaat mishandeld. Het afgelopen weekend had ze opnieuw schoppen en klappen moeten incasseren en werd haar keel dichtgeknepen, aldus het slachtoffer. Zij vertoonde zichtbare verwondingen van geweld. In een onbewaakt moment wist ze de gemeenschappelijke woning te ontvluchten en kwam naar het politiebureau om aangifte te doen. Ze is daarna tijdelijk elders ondergebracht. De man is maandagochtend opgepakt en hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Vorkheftruck weg na bedrijfsinbraak

WAALWIJK: Tussen zaterdag 4 februari 14.00 uur en maandag 6 februari 08.30 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Spuiweg. De daders braken met een breekvoorwerp het slot van de voordeur van het pand open. Zij gingen er vandoor met een vorkheftruck ter waarde van 28.000,- De politie nam een aangifte op en laat de technische recherche een sporenonderzoek uitvoeren.

DONGEN: Computerapparatuur is buitgemaakt bij een bedrijfsinbraak aan De Hak in Dongen. Door een ruit te vernielen kwamen de daders het pand binnen. Tijdens hun vlucht lieten ze een printer vallen, die volledig vernield achterbleef. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche achtergebleven dadersporen veilig stellen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer