Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (06/02)

BERGEN OP ZOOM, 6 februari 2006

Vrouw (17) bedreigd door groep jongeren
BERGEN OP ZOOM: Een 17-jarige inwoonster van Bergen op Zoom is maandagochtend rond 08.25 uur bedreigd door een vijftal jongens nabij het Tunneltje op het Tunnelpad. Het slachtoffer was onderweg naar school toen zij werd gevraagd te stoppen bij het tunneltje. Een groep van 5 blanke jongens met gebreide mutsen op hun hoofd hield haar fiets vast en belette haar de doorgang. Één van hen vroeg het slachtoffer om geld. Het slachtoffer gaf aan dat zij geen geld bij zich had omdat zij onderweg was naar school. Één van de daders pakte hierop een zakmes en bedreigde haar eveneens met woorden. Toen een man tussen de 20-25 jaar langs fietste en de jongens deze man lieten passeren zag het slachtoffer haar kans schoon om op haar fiets te stappen en hard weg te rijden. Even later zag zij dat de daders wegreden in de richting van de Noordzijde Zoom. De politie stelt een onderzoek in naar deze bedreiging en verzoekt mogelijk getuige te reageren bij de politie.

Inbrekersgilde helaas weer actief
In ons hele district is het dit weekend weer raak geweest met de woning- en bedrijfsinbraken. Ook in de nacht van zondag op maandag is er meerdere keren ingebroken. Bij verschillende inbraken zijn sporen aangetroffen die door de technische recherche worden onderzocht. De volgende inbraken hebben plaatsgevonden:
BERGEN OP ZOOM: Aan de Mimosastraat is tussen zondagmiddag 17.00 en 21.00 uur ingebroken. De daders konden binnenkomen door aan de achterzijde van de woning het cilinderslot af te breken. Het is niet bekend wat er is meegenomen.
Aan de Ravelstraat is ingebroken in een woning rond 18.30 uur. Rond 18.35 uur kwam de bewoner van het pand thuis toen de inbreker nog druk was de woning te doorzoeken. Via de achterzijde kon hij echter ontkomen.. De bewoner is de man nog achterna gelopen in de richting van de Griegstraat maar dit mocht niet baten. De verdachte is een man rond de 1.80 m lang met een mager postuur. Zijn leeftijd is geschat tussen de 20-25 jaar. Hij was gekleed in een blauwe muts en een lichte spijkerbroek en lichte gymschoenen. Uit de woning is een geldkistje meegenomen.

ST WILLEBRORD: In een woning aan de Clausstraat is ook ingebroken tussen zondagmiddag en zondagavond. De rolluiken van de woning zijn door de daders omhoog gehaald waardoor het keukenraam kon worden geopend. Ook hier is niet bekend wat er is meegenomen.

OUDENBOSCH: Tussen 4 februari en 6 februari is er ingebroken in een woning aan de Pagnevaartweg. Een medewerker van gemeentewerken was die dag werkzaam in het park toen hij documenten zag liggen met een naam. Toen de man polshoogte ging nemen bij de woning die daar in de buurt gelegen was bleek dat er niemand thuis was en dat er braakschade aan de achterdeur zat. Hij heeft daarop direct de politie gewaarschuwd. Een geldkistje is meegenomen.

ROOSENDAAL: Een inbraak in een appartement van Klein Brabant heeft voor veel onrust gezorgd bij de omwonenden. Een 83-jarige inwoonster van een daar gelegen appartement lag rond 19.00 uur te slapen toen zij plotseling wakker werd van een man die naast haar bed stond. De dader vroeg de vrouw om geld en duwde haar vervolgens uit de slaapkamer. In paniek is het slachtoffer de woning uitgevlucht. Later zag een getuige dat een man over het balkon in een voortuin belandde en hierop samen met een andere persoon wegrende. Het slachtoffer mist geld en sieraden. Haar is slachtofferhulp aangeboden.

Inbraken in bedrijf
HOOGERHEIDE: Vanuit een bedrijf aan de Edisonweg is zondagavond een flatscreen ene een beamer meegenomen. De daders gooide aan de voorzijde van het pand een ruit in waarna zij binnen konden komen.

OUDENBOSCH: Vanuit een bouwkeet aan het West-Vaardeke is zondagavond een computer meegenomen. Een voorbijganger hoorde omstreeks 21.00 uur een geluid alsof er iemand aan het inbreken was. Toen hij plotseling ook licht zag branden in een bouwkeet riep hij de twee mannen aan die hij in de keet zag staan. Die schrokken en gingen er met de computer vandoor. De getuige heeft een duidelijk signalement aan de politie gegeven. De politie kan hiermee een vervolgonderzoek instellen

ROOSENDAAL: Vanuit een sportcomplex aan t Zand is zondagnacht een viertal computersysteemkasten meegenomen. De daders konden hier binnenkomen door een raam aan de zijkant van het gebouw in te slaan. In een school aan de Nobellaan hebben de daders zondagnacht ook een ruit ingeslagen. Een zestal computers is hier meegenomen.

Man (35) gewond bij arbeidsongeval
ROOSENDAAL: Een 35-jarige inwoner van Woudrichem is maandagochtend rond 10.00 uur gewond geraakt bij een arbeidsongeval. Het ongeval vond plaats bij een bedrijf aan de Belder. Het slachtoffer was tijdens werkzaamheden op een stalen balk gaan staan. Een takel stootte vervolgens tegen de stalen balk aan waardoor deze omviel en het slachtoffer met zijn benen beklemd kwam te zitten. De man is met zware verwondingen aan zijn benen vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan na mishandeling met bijl
ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 24-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden op verdenking van mishandeling met een bijl. De man zou eerder die nacht een 26-jarige stadgenoot hebben bezocht waarna een woordenwisseling was ontstaan. Hierna heeft de verdachte een bijl gepakt en het slachtoffer daarmee geslagen tegen zijn benen. Die bekwam licht letsel en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie heeft man voor nader onderzoek ingesloten. Bij de aanhouding is in de woning van de verdachte een bijl aangetroffen. Deze is inbeslaggenomen.

Politie houdt man aan met softdrugs
ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 23-jarige inwoner van het Belgische Strepy-Brac-Quegnies aangehouden omdat hij in het bezit was van softdrugs. De politie controleerde de man op de van Beethovenlaan. In zijn auto bleek dat man een plastic zak te hebben staan met daarin ruim 600 gram hennep en 200 gram hasj. De softdrugs zijn inbeslaggenomen. De man is gehoord en na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Vrachtwagen gekanteld op snelweg
STANDDAARBUITEN: Een vrachtwagen bestuurd door een 43-jarige inwoner van Duitsland is maandagochtend rond 09.45 uur gekanteld op de Rijksweg A17 nabij Standdaarbuiten.
De bestuurder voelde tijdens het rijden dat zijn remmen blokkeerde en wilde de vrachtwagen aan de kant zetten. Op dat moment schaarde de oplegger en belandde de vrachtwagen met oplegger in de berm. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Het verkeer heeft behoorlijk wat hinder ondervonden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst