Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (6/2)

TILBURG, 6 februari 2006

Politie onderzoekt overval in woning

TILBURG De politie is gestart met een uitgebreid technisch en tactisch onderzoek naar aanleiding van een overval op een woning in de Capucijnenstraat te Tilburg. Gisteravond rond 22.00 uur werd er bij de woning aangebeld door een onbekende man. Toen de 36 jarige bewoner de deur opende, werd hij overmeesterd. Direct daarna kwamen nog twee mannen de woning binnen. De bewoner werd in de hal van de woning mishandeld en bedreigd. In de woning waren buiten de bewoner op dat moment, drie overvallers, de 37 jarige partner en hun twee kinderen. Zowel de bewoners als een van hun kinderen werden tijdelijk tijdens de overval van hun vrijheid beroofd. De overvallers namen bij hun vertrek diverse goederen mee.

Verdachten diefstal crossmotor aangehouden

TILBURG Agenten hebben gistermiddag, rond 18.00 uur, een 31 jarige man en een 27 jarige vrouw, beiden afkomstig uit Tilburg, terzake diefstal of heling van een crossmotor aangehouden. Het motortje werd op zaterdag, 04 februari, na een woninginbraak uit een woning aan de Celebesstraat te Tilburg ontvreemd. Uitgebreid onderzoek wees in de richting van de verdachten. De 31 jarige Tilburger werd door de politie in verzekering gesteld.

Alcohol in het verkeer veroorzaker aanrijding

TILBURG Agenten kregen gisteravond, rond de klok van 19.30 uur de melding van een aanrijding met letsel op de Burgemeester Bechtweg te Tilburg. Een 49 jarige automobilist, afkomstig uit Den Haag, reed met zijn auto over de Burgemeester Bechtweg. Voorbij de kruising met de Stokhasseltlaan verloor de bestuurder de macht over het stuur waardoor zijn auto begon te slingeren van de rechter- naar de linkerrijstrook. Ter hoogte van het viaduct kwam de auto vervolgens in aanrijding met de vangrail waarna de auto in een sloot belandde. Na deze aanrijding wilde de bestuurder wegrijden. Dit lukte deels totdat het voertuig vast kwam te zitten. De man werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij na behandeling in de armen viel van de agenten. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Na een blaastest op het politiebureau bleek de automobilist bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid te hebben, namelijk 1035 Ug/l, zijnde 2,4 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 13 uur kon hij huiswaarts keren. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Fietser beroofd van geld en GSM

TILBURG De politie is gestart met een onderzoek van een beroving, gepleegd op de Broekhovenseweg te Tilburg, op 05 februari 2006

Gisteravond rond 21.00 uur fietste een 17 jarige jongen, afkomstig uit Tilburg, over de Broekhovenseweg in de richting van de Ringbaan Zuid. Ter hoogte van de Jan Truienlaan werd hij aangesproken door drie onbekende jongens. Deze jongens dwongen hem te stoppen door de fiets tegen te houden. Meteen werd er om geld gevraagd. Een van de jongens pakte vervolgens de portemonnee van het slachtoffer, uit zijn broekzak. Hierin zat slechts een gering geldbedrag. Ook moest het slachtoffer zijn GSM afgeven. Nadat de buit binnen was vertrokken de verdachten. De vluchtroute van de daders is onbekend. De politie heeft een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen. Het zou gaan over licht getinte jongens in de leeftijd tussen de 18 en 20 jaar. Deze jongens droegen donkere kleding en hadden allen een capuchon over hun hoofd.

Tilburger aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG Gisteravond hebben agenten om 23.30 uur, in de Jupiterstraat te Tilburg een 24 jarige man, afkomstig uit Tilburg, aangehouden terzake huiselijk geweld. De man had afgelopen vrijdag, 03 februari, zijn 23 jarige vriendin afkomstig uit Tilburg mishandeld. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Bewoners geconfronteerd met insluiper

GOIRLE: Vannacht, de nacht van zondag op maandag, omstreeks 02.30 uur werden de bewoners van een pand aan de Tilburgseweg geconfronteerd met een insluiper. Een van de bewoners werd vannacht in de slaapkamer plotseling wakker. Zij zag een donker silhouet van een persoon voor haar bed zitten. Zij begon daarop hard te roepen: Ga weg Hierdoor sloeg de dief op de vlucht. De dader rende naar beneden en verliet de woning door een geopend raam in de woonkamer. Er zijn enkele vertrekken doorzocht, voorzover nu bekend is er niets ontvreemd. Er is geen signalement bekend. De politie heeft een aangifte opgenomen.

BMW gestolen na inbraak in een woning

TILBURG: Vanmorgen is op de hoogtestraat een zwarte BMW 325 Sedan met het kenteken 53-HB-HD gestolen. De auto werd uit de garage bij een woning gestolen. De diefstal van deze auto volgde na een woninginbraak waarbij de dader(s) de autosleutels vonden. De inbraak is gepleegd tussen 10.00 en 14.40 uur. De toegang tot de woning werd verschaft door de achterdeur te forceren. Ook is er een geldkistje gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde bewoners. Tevens is de auto landelijk ter opsporing gesignaleerd.

Politie onderzoekt inbraak in een school

TILBURG: Vanmorgen is een inbraak ontdekt in een middelbare school op de Wandelboslaan. De dieven hebben een raam ingeslagen waarna men de gymzaal kon betreden. Via deze gymzaal heeft men een ruimte kunnen bereiken waar diverse flatscreen schermen stonden. Er zijn zes van deze schermen gestolen. Mogelijk zijn er nog meer zaken gestolen. De politie heeft van een medewerker van de school een aangifte opgenomen.

Scheermesdief en chocoladedieven aangehouden

TILBURG: Vanmorgen is in een grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat een 52-jarige winkeldief betrapt. De Tilburger liep tegen de lamp omdat het alarm van een detectiepoortje afging toen hij een kassa passeerde, De man liep vervolgens terug de winkel in waarna hij het gestolen goed, een scheermes ter waarde van zes euro, in een willekeurig vak gooide. De politie heeft de man overgenomen. Hij is aan het bureau gehoord. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vanmiddag werden bij een supermarkt op het Bernardusplein twee jeugdige winkeldievegges van 15 en 14 jaar betrapt op het stelen van repen chocolade. De meisjes, die schoolpauze hadden, stopten de repen in een tas en rekenden alleen twee flesjes frisdrank af. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk