Gemeente Arnhem

Gemeente en schoolbesturen bouwen aan toekomst van het voortgezet Deze week presenteerden de gemeente en de schoolbesturen van AREVO en Arentheem College een tussenrapportage over de herhuisvesting van het voortgezet onderwijs in Arnhem Noord.
Integraal Huisvestingsplan
In 1997 hebben gemeente, AREVO en Arentheem College de handen ineen geslagen om de huisvesting van het voortgezet onderwijs in Arnhem Noord te verbeteren. Onder de naam Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs Arnhem Noord is er sindsdien veel gebeurd en bereikt. Oorspronkelijke plannen werden bijgesteld en verbeterd. Het aantal schoollocaties wordt teruggebracht van tien naar zeven. De eerste twee schoollocaties zijn klaar en er wordt nu ge- en verbouwd aan de volgende twee. Bij het herhuisvestingsplan is niet alleen geïnvesteerd in gebouwen. De schoolbesturen hebben nieuwe onderwijsvisies ontwikkeld die het fundament voor de herhuisvesting vormen. Met de huisvestingsoperatie is bijna 70 miljoen euro gemoeid. Aanleiding
De aanleiding voor de grootscheepse herhuisvestingsoperatie is dat het onderwijs de laatste jaren ingrijpend is veranderd. Denk aan het studiehuis, de basisvorming, automatisering en de leerwegen in het beroepsonderwijs. Dat vraagt om een ander type huisvesting. Veel van de gebouwen in Arnhem Noord zijn verouderd en worden vernieuwd en opnieuw ingericht voor modern onderwijs. Maar ook de bezetting van de lokalen is niet meer optimaal. Sommige scholen zijn erg krap behuisd terwijl anderen juist ruimte over hebben. De gebouwen zullen daarom efficiënter worden gebruikt door sommige scholen te verhuizen en studierichtingen bij elkaar te huisvesten.
EINDE PERSBERICHT