Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Parkeercontroleur mishandeld

Jongeren aangehouden

Laren, 06-02-2006 o Een groep van negen jongeren is zaterdagmiddag 4 februari in Laren aangehouden voor het veroorzaken van overlast. Ook heeft een van de jongeren een parkeercontroleur mishandeld.

De parkeercontroleur zag de groep jongeren op een bankje bij de Nieuweweg in Laren zitten en rommel op de grond gooien. Ter plaatse zag hij beveiligingslabels op de grond liggen. Omdat hij vermoedde dat de labels van gestolen goederen afkomstig waren, sprak hij de jongeren aan op hun gedrag.

Die gingen er vandoor, maar de parkeercontroleur wist een 22-jarige man uit Laren aan te houden. Deze begon de parkeercontroleur daarop te slaan en ging er vervolgens toch vandoor.

Geen diefstal
Korte tijd later werd de groep (bestaande uit 8 jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 22 jaar uit Laren en een 17-jarige jongen uit Houten) door de politie aangehouden.
Van diefstal bleek geen sprake: de labels waren afkomstig uit een afvalcontainer op een bedrijventerrein. De hele groep is heengezonden met een proces-verbaal voor het veroorzaken van overlast. Welke maatregelen er genomen worden tegen de 22-jarige man uit Laren, wordt nog bekeken.