Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

06 februari 2006

Steenenkamer (gem.Voorst) - Veelpleger aangehouden De politie heeft op maandag (06-02) om 04.00 uur een 46-jarige veelpleger zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had rond 03.00 uur ingebroken in een schuur aan de Rozenhofstraat. Toen hij werd ontdekt door de bewoners ging hij er vandoor onder achterlating van een fiets. Toen de man even later terugkeerde, vermoedelijk om de fiets op te halen, werd hij meteen ingerekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zutphen - Derde dader woninginbraak aangehouden

Na intensief onderzoek heeft de politie op zondagmorgen (05-02) een 20-jarige man uit Zutphen kunnen aanhouden als derde dader van een woninginbraak aan het Heintje Davidsplein. Zie onderstaand persbericht van donderdag 02-02 Mede dankzij oplettende buurtbewoners heeft de politie vanmiddag in de Zutphense wijk Leesten twee inbrekers kunnen aanhouden. De identiteit van eenderde verdachte is bekend en wat dat betreft is het slechts een kwestie van tijd om hem in te rekenen. De politie kreeg even voor 13.00 uur een melding dat drie jongemannen zich verdacht ophielden achter een woning aan het Heintje Davidsplein. Agenten gingen naar de opgegeven locatie en werden door buurtbewoners geïnformeerd over het trio, dat mogelijk al in een woning had ingebroken. Toen de agenten de bewuste woning ondermeer via de achterzijde benaderden gingen er direct twee vandoor. Zij trachtten om via een schutting en aangrenzende tuinen te ontkomen, maar één van hen, een 25 jarige jongeman uit Eefde kon snel worden aangehouden. Bij de zoekactie naar de andere verdachten werd een politiehond ingezet en deze voerde z'n baas naar een nabijgelegen woning. Hier werd achter een regenton een 18-jarige jongeman uit Zutphen aangetroffen en ook hij werd aangehouden. Duidelijk was, dat het trio een deur bij een woning had verbroken en op dit moment is nog niet bekend of er iets vermist wordt. Een derde verdachte wist te ontkomen, maar zijn identiteit is bekend en het is slechts een kwestie van tijd om hem over de inbraak te verhoren. De inmiddels aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld.

Zutphen - Openstaande boetes snelle bromfietser

Een 32-jarige bromfietser uit Warnsveld kreeg op zondagavond (05-02) een boete van de politie ivm het overschrijden van de maximum snelheid op Emmerikseweg. Tevens bleek de man gesignaleerd te staan voor het betalen van twee boetes met een totaal- bedrag van E 643,06. De man werd voor de administratieve afhandeling overgebracht naar het politiebureau.

Zutphen - Politie helpt gestrande automobiliste

De politie trof op zondagmiddag (05-02) een 78-jarige automobiliste uit Eefde op de Deventerweg. Er zat geen benzine meer in de tank en ze vroeg de politiemensen om hulp. Omdat de dienaren van de wet meteen naar het bureau moesten doorrijden en het erg koud was, namen ze de vrouw mee naar het bureau. Daar werd een jerrycan gepakt, getankt bij een benzinestation en de autotank weer volgegooid. Na haar hulpverleners hartelijk te hebben bedankt kon de vrouw haar reis voortzetten.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --