Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

6 februari 2006

Aalten - Fietsster gewond door aanrijding

Een 53-jarige fietsster uit Aalten raakte zondagmorgen op de kruising Bredevoortsestraatweg/Polstraat gewond door aanrijding met een 33-jarige automobiliste uit Winterswijk. De automobiliste gaf rond 11.00 uur geen voorrang aan de fietsster die van rechts kwam. De fietsster kwam ten val en liep een hoofdwond en heupletsel OP.

Ulft - Automobilist onder invloed van alcohol

De politie heeft zondagavond (05/02) op het J. F. Kennedyplein een 29-jarige automobilist uit Ulft aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De man was rond 18.20 uur betrokken bij een aanrijding. Hij kreeg geen voorrang van een 42-jarige automobilist uit Gendringen. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De gealarmeerde politie constateerde dat de man uit Ulft te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 2,29. Onderzoek wees uit dat zijn rijbewijs eerder ingevorderd was. De politie maakte proces-verbaal op.

Ulft - Diefstal van auto

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (05/02) vanaf de Eksterstraat een auto gestolen. Het gaat om een rode Renault 9TL met het kenteken 28-HP-GS. Opvallend is dat de hoedenplank bedekt is met groen kunstgras en met bloemetjes. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Gaanderen - Gestolen auto tegen boom

De politie trof in de nacht van zondag op maandag (06/02) een auto tegen een boom aan de Heidedijk aan. De politie kreeg maandagmorgen vroeg rond 05.30 uur melding dat er een auto zonder bestuurder tegen een boom aan zou staan. De politie trof de auto aan die doorverbonden bleek te zijn. Bovendien trof de politie in de auto een computer aan. Onderzoek wees uit dat de auto eerder in Silvolde gestolen bleek te zijn. De politie lichtte de 25-jarige eigenaar in.

Doetinchem - Brand in kelderbox

In een kelderbox van een flat aan de Verzetslaan brak zondagavond (05/02) brand uit. Een 51-jarige bewoner hoorde rond 23.20 uur een knal, ging kijken en zag dat de kelderbox in brand stond. De brandweer bluste het vuur en had uit voorzorg enkele bewoners verzocht de flat te verlaten. De kelderbox brandde geheel uit en een aantal andere boxen liep waterschade op. De oorzaak is niet bekend, mogelijk dat een smeulende sigaret de oorzaak van de brand is.

Beek gem. Montferland - 33 bestuurders in de fout

Tweeëndertig bestuurders van motorvoertuigen gingen zondagmiddag (05/02) tijdens een snelheidscontrole op de Arnhemseweg in de fout. Ruim 380 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de controle. Van hen overschreden 32 de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur.

Zelhem - Diefstal eigenbouw aanhangwagen

Op zaterdag (04-02) werd vanaf het terrein van werkboerderij de Twisselt aan de Bultenseweg een aanhangwagen ontvreemd. De ahw stond onder de kap van de hooiberg en de dader heeft het hangslot doorgeknipt. Het betreft een bouwsel van de firma Seegers uit Halle, kleur roodbruin, 1-assig, aan de voorzijde een ijzeren hekwerk, op de dissel een neuswieltje en voorzien van het kenteken NL-GB-70. Mogelijk is een plaatje met de naam van de bouwer op de aanhanger bevestigd.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --