VU Medisch Centrum

VU medisch centrum en Ziekenhuis Amstelland tekenen intentieverklaring

Op 31 januari 2006 hebben de Raden van Bestuur en de besturen van de medische staven van VU medisch centrum en Ziekenhuis Amstelland een intentieverklaring tot intensieve en duurzame samenwerking ondertekend.

VU medisch centrum en Ziekenhuis Amstelland werken op verschillende gebieden reeds samen en zijn in elkaars geografische nabijheid van elkaar gesitueerd. Samenwerkingsverbanden kunnen bijdragen aan een effectievere en efficiëntere zorg. De getekende intentieverklaring is een formalisering van de intentie te komen tot intensieve en duurzame samenwerking. Aan de ondertekende intentieverklaring is een aantal concrete samenwerkingsprojecten gekoppeld.

Zo zal de ziekenhuisapotheek Amstelland met ingang van 1 januari 2006 vallen onder verantwoordelijkheid van de apotheek van het VUmc. Inkoop van medicijnen en invullen van de apothekersfunctie zal via VUmc lopen. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht om in nauwe samenwerking met de afdeling nucleaire geneeskunde van VUmc een afdeling nucleaire geneeskunde in Amstelveen op te richten. Eind 2007 wil Ziekenhuis Amstelland een Spoedeisende Hulp met beperkte openingstijden realiseren. In samenwerking met VUmc zal de opvang van acute patiënten buiten openingstijden worden vormgegeven. Tevens wordt in kwalitatieve en kwantitatieve zin onderzocht of diverse onderzoeken kunnen worden ondergebracht bij VUmc. Tenslotte worden verkenningen gedaan naar intensievere samenwerking op andere terreinen, zoals onderwijs.

Binnen anderhalf jaar zal op elk gebied, waarover overeenstemming is bereikt, een contractueel verband moeten zijn gerealiseerd. De komende periode zullen werkgroepen starten met de uitwerking van deze samenwerkingsprojecten.