Gemeente Zaanstad

Persuitnodiging traverse Loopbrug over Provinciale weg wordt gesloopt 02-02-2006
Realisatie Inverdan verloopt voortvarend: na sloop Trefpunt nu traverse aan de beurt
De realisatie van Inverdan, het nieuwe stadshart van Zaanstad, verloopt zeer voortvarend. De werkzaamheden aan het Trefpunt zijn afgerond. Komende week is de beurt aan de traverse, de loopbrug over de Provincialeweg.

Takelwerkzaamheden in de avond
Momenteel wordt de traverse gedeeltelijk gedemonteerd. Maandag 6 februari om 19.30 uur zal de Provincialeweg gedeeltelijk worden afgezet. De traverse wordt dan verder gedemonteerd en in twee delen per kraan afgevoerd. Indien nodig wordt ook 7 en 8 februari in de avond doorgewerkt.

Beperkte overlast
De werkzaamheden duren mogelijk tot na middernacht. De geluids-en lichtoverlast is naar verwachting beperkt. Het verkeer over de Provincialeweg wordt gedurende de werkzaamheden over één rijbaan geleid.

Kom kijken
De traverse is jarenlang beeldbepalend geweest in het centrum van Zaandam; door de sloop en de nieuwe bebouwing zal dat beeld ingrijpend wijzigen. U bent welkom de werkzaamheden aan de traverse bij te wonen, het kan wel zijn dat de daadwerkelijke takelwerkzaamheden pas rond middernacht plaatsvinden.

Geïnteresseerden worden verzocht aan de kant van het station te gaan staan. Inwoners kunnen op het voetgangersplein voor het station gaan staan tussen het fietspad en de uitrit van de fietsen en de bussen op de Provincialeweg. De pers heeft extra goed zicht op de hoek van het Inntel Hotel, net aan de andere kant van het fietspad.

Vragen?
Maandag 6 februari zijn procesmanager Dick Overheul en projectleider Jan Lubbersen overdag beschikbaar voor vragen. Zij kunnen u alles vertellen over de toekomstige invulling van het betreffende gebied en de sloop- en bouwwerkzaamheden.

Bijgewerkt op 06-02-2006