Gemeente Katwijk


---

Meerdere verkeersmaatregelen vanwege nieuwbouw Rooie Buurt

Als gevolg van bouwwerkzaamheden aan een ondergrondse parkeergarage met daarboven woningen in de `Rooie Buurt', is sinds kort een gedeelte van de Wethouder F.E. Meerburg sr. kade afgesloten voor al het verkeer. Alleen voetgangers kunnen via het zuidelijk trottoir de werkzaamheden passeren. Het overige verkeer wordt omgeleid.

Veel (brom)fietsers veroorzaken nu gevaarlijke situaties door het trottoir te gebruiken als sluiproute. Na overleg met omwonenden heeft de gemeente daarom besloten sluisjes te plaatsen om (brom)fietsers te ontmoedigen het trottoir te gebruiken. De gemeente realiseert zich dat deze sluisjes ook voor voetgangers enig ongemak met zich meebrengen en vraagt hiervoor begrip.

In het kader van dezelfde bouwwerkzaamheden is sinds 6 februari in het gedeelte Sluisweg, tussen de Te Brittenstraat en de Rijnmond, éénrichtingsverkeer ingesteld (van west naar oost). Onder andere om een goede doorgang van het bouwverkeer te garanderen. Om dezelfde reden is op een gedeelte van dat traject eveneens een parkeerverbod ingesteld. Om bewoners buiten de werktijden van de aannemer toch nog de gelegenheid te geven om te parkeren, geldt het parkeerverbod niet tussen 17.00 en 07.00 uur.