Fujifilm


6 Feb 2006

Platina DIWA Award voor FinePix F10

Amsterdam, 13-02-2006.

DIWA (Digital Imaging Websites Association), een wereldwijde organisatie van samenwerkende websites, heeft zojuist de winnaars van de jaarlijkse "DIWA Platinum Award 2005" bekend gemaakt. DIWA leden uit Europa en Amerika testen doorlopend alle beschikbare digitale cameras. Tijdens deze tests worden meer dan 200 onderdelen gemeten, beoordeelt en beschreven. Hierna wordt iedere afzonderlijke test gecontroleerd en vergeleken door de DIWA organisatie om zo tot een betrouwbaar, foutloos en uitgebreid testresultaat te komen.

Cameras met een hoge gemiddelde testscore ontvangen een gouden, zilveren of bronzen DIWA Award. Aan het eind van ieder jaar wordt, per categorie, een van de gouden Award winnaars door de leden uitgeroepen tot the best of the best. Deze jaarwinnaar krijgt dan de onderscheiding DIWA Platinum Award. Voor het jaar 2005 hebben de DIWA experts unaniem tot winnaar uitgeroepen in de categorie amateur digitale camera's:

Fujifilm FinePix F10: Platina Award 2005 voor Beste Digitale Amateur Camera

De FinePix F10 ontvangt de DIWA Platina Award voor 2005 als beste gouden Award winnaar in de categorie Digitale Compact Camera's. DIWA camera testexperts hebben geconcludeerd dat Fujifilm extra aandacht heeft besteed aan de wensen en eisen van de digitale camera gebruikers bij het ontwerpen van de FinePix F10. Het is niet alleen een fraai ontworpen camera in een robuuste metalen behuizing, maar het is ook handzaam compact met een 3x zoomlens en een groot 2.5 LCD met automatische helderheidaanpassing. In tegenstelling tot de meeste minicompacts is de camera voorzien van een comfortabele verhoogde grip voor een verbeterd veilig gevoel. De camera is verder uitgerust met talloze gebruikersvriendelijke en handige mogelijkheden. De techniek verantwoordelijk voor het succes van de FinePix F10 is de 6.3 Megapixel Super CCD in combinatie met de Real Photo Technology. Deze combinatie zorgt voor fotos met een laag ruisniveau tot de hoogste ISO waarde. Door het mogelijk te maken om met hoge gevoeligheden te fotograferen zijn scherpe en onbewogen fotos, zonder flits, mogelijk onder donkere omstandigheden. Bij gebruik van de flitser levert de hogere gevoeligheid een vergroot flitsbereik op.

Slotconclusie van de Diwa leden; De FinePix F10 biedt veel waar voor zijn geld