Gemeente Sneek


Bouwrijpmaken Duinterpen Duurzaam, fase 3 en aanleg rotonde Lemmerweg

Op maandag 6 februari 2006 start de gemeente Sneek met de aanleg van een rotonde in de Lemmerweg ter hoogte van Tinga en Duinterpen en met het bouwrijp maken van Duinterpen Duurzaam, fase 3.

Duinterpen Duurzaam fase 3 is de laatste fase van de wijk Duinterpen. In dit nieuwe deel van de wijk zullen nog 110 woningen worden gebouwd. Ook is ruimte gereserveerd voor de aanleg van een basisschool. De werkzaamheden die vanaf maandag plaatsvinden zijn vooruitlopend op de eigenlijke woningbouw. Dit wil zeggen dat het gehele gebied wordt opgehoogd, dat de riolering en de kabels en leidingen worden gelegd en dat de wegen worden aangebracht. Daarnaast zal de waterpartij zoals die nu aan de zuidkant van de wijk ligt, worden doorgetrokken naar de Lemmerweg en vanaf hier worden doorgetrokken naar de Keizersmantel. Door het water en de nieuwbouw zal een geheel nieuw en aantrekkelijk beeld ontstaan vanaf de Lemmerweg, mede doordat het water op boezempeil ligt en op die manier toegankelijk is voor boten.

De rotonde op de Lemmerweg vormt de langverwachte 2e ontsluiting voor de wijk Duinterpen. De Keizersmantel zal hierop aansluiten. In de toekomst vormt de rotonde ook de hoofdontsluiting voor de wijk Tinga. De rotonde maakt hiermee onderdeel uit van het project Rijksweg 7 Sneek. In het kader van dit project zal woonwijk Tinga de directe aansluiting op de Rijksweg verliezen, waardoor de nieuwe aansluiting op de Lemmerweg noodzakelijk wordt. Deze aansluiting wordt overigens pas in 2008 gerealiseerd.

Zowel de rotonde als het gedeelte van de Lemmerweg tussen de rotonde en A7 gaan over van de provincie naar de gemeente. De maximum snelheid op dit deel wordt 50 km/h.

De rotonde wordt 'buiten het werk' aangelegd. Dat wil zeggen dat er voor het verkeer een omleiding gemaakt wordt. Per richting blijft een rijstrook beschikbaar. Deze omleiding wordt tevens benut voor al het werkverkeer, zodat wordt voorkomen dat de aanvoer van de grote hoeveelheid zand, zo'n 50.000 kubieke meter, en overige materialen die nodig zijn voor dit werk, door de woonwijk wordt vervoerd.

Het totale werk kost 1,35 miljoen euro en het wordt uitgevoerd door BAM Wegen. De oplevering is eind juli 2006.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 31-1-2006