Hans Hoogervorst colleceert

Hersenstichting nederland

Hans Hoogervorst collecteert

Hans Hoogervorst, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport collecteert op maandag 6 februari in Den Haag voor de Nationale Collecte Hersenziekten en Psychische Ziekten. Hij geeft daarmee de aftrap voor deze collecte, die wordt gehouden van 5 tot en met 11 februari. Hoogervorst onderstreept met deze actie het belang van de collecte, waardoor meer onderzoek naar betere behandelingen en een beter perspectief voor mensen met een hersen- of psychische ziekte in zicht komen.

De Nationale Collecte Hersenziekten en Psychische Ziekten bestaat tien jaar. Daarom krijgt de minister bloembollen aangeboden van een persoon met hersenletsel en iemand met een psychische ziekte. Daarna collecteert hij samen met deze patiënten en een 'wandelende collectebus' de eerste euro's bij elkaar voor collectepartners Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid. Vervolgens gaan diverse collectanten de straat op om geld op te halen en bloembollen uit te delen. In het hele land zetten ongeveer 8000 vrijwilligers zich in als collectant. Wie dat wil kan ook zelf een bijdrage storten op postbankrekeningnummer 950 ten name van de Nationale Collecte Hersenziekten en Psychische Ziekten, Den Haag.

Met het collectethema: 'Hun kopzorg raakt ons allemaal', wordt dit jaar specifiek aandacht gevraagd voor de omgeving van iemand met een hersenaandoening: hoe raakt de ziekte de partner, ouder, collega, het kind of de goede vriend van de patiënt? Eén op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een hersenziekte of psychische aandoening; bijna iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand met een dergelijke ziekte.