Gemeente Rotterdam


---


Nr. 6
3 februari 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 6 t/m 12 februari 2006

Burgemeester Opstelten neemt Kyoto jubileumboek in ontvangst Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op maandag 6 februari om 17.00 uur in kamer 113 van het stadhuis het jubileumboek Kyoto in ontvangst. De Havenpersclub Kyoto viert zijn 50-jarig bestaan, naar aanleiding hiervan hebben twaalf leden het boek 'Goud voor Kyoto; vijftig jaar Rotterdamse havenjournalistiek' geschreven. De Havenpersclub heeft dit jaar Vopak topman Carel van den Driest aangewezen als 25ste Havenman van het jaar. (Voor meer informatie: secretaris Havenpersclub Kyoto, Janny Kok, tel. 010 - 419 62 91)

Wethouder Bolsius geeft startsein aan verbouwing huizen door jongeren Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) en staatssecretaris Mark Rutte (Onderwijs) geven dinsdag 7 februari om 10.00 uur het startsein voor de verbouwing van het pand aan de Beijerlandsestraat 13 (deelgemeente Feijenoord). Enthousiast werken 100 studenten gedurende een half jaar aan de metamorfose van dit pand. Zij doen hiermee leer- en werkervaring op. De gemeente, de scholen en Dura Vermeer werken met dit project samen aan de uitvoering van de tweede collegeprioriteit: de (Fysieke) Aanpak van de Hot Spots. Om 10.15 uur interviewt staatssecretaris Rutte de studenten over hun ervaringen bij deze praktijkopdracht. Samen met wethouder Bolsius geeft hij het startsein voor de verbouwing. Het is niet mogelijk om het pand van binnen te bekijken. (Voor meer informatie: dS+V Communicatie, Christine Nieuwenhuis, tel. 010 - 489 74 38 of 06 - 22 20 54 55)

Wethouder Bolsius overhandigt boswachters nieuwe vervoermiddelen Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) overhandigt op dinsdag 7 februari om 11.30 uur de nieuwe vervoermiddelen aan de Rotterdamse boswachters. Dit vindt plaats in het Kralingse Bos. De mountainbike en bedrijfswagen maken onderdeel uit van de nieuwe uitrusting van de boswachters, zodat ze hun werk goed kunnen uitvoeren. De boswachters zijn in dienst van Gemeentewerken Rotterdam en werken in de groene gebieden van de stad. (Voor meer informatie: Communicatie Gemeentewerken, Monique Godijn, tel. 010 - 489 43 62)

Wethouder Hulman reikt Nexustrofee uit
In zijn rol als vervoersportefeuillehouder voor de Stadsregio reikt Stefan Hulman woensdag 8 februari de Nexustrofee uit op het Nexusontbijt in het stadhuis in Spijkenisse. Burgemeester Opstelten opent als voorzitter van de stadsregio Rotterdam het ontbijt. Op het Nexusontbijt treffen bestuurders, ondernemers en consumenten elkaar om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen en plannen op het gebied van verkeer en vervoer in de regio. Het stadhuis van Spijkenisse staat aan de Raadhuislaan 106 in Spijkenisse. Het ontbijt begint om 7.30 uur. (Voor meer informatie: communicatie Nexus, Astrid Vlaminkx, 06 - 18 30 98 85)

Wethouder Van den Anker verricht drietal sloophandelingen Ter gelegenheid van de langverwachte start van de sloop van een aantal woonblokken op drie locaties in de deelgemeenten Charlois en Feijenoord verricht wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) op woensdag 8 februari een drietal sloophandelingen. De eerste is om 9.30 uur op de Katendrechtste Lagedijk 101. De tweede om 10.15 uur op de locatie Wielslag/Putselaan/Slaghekstraat en de derde om 11.00 uur op de hoek Beukelaarstraat/West-Varkenoordseweg. Genodigden leggen de route van de eerste naar de laatste locatie af in een feestelijke sloopkaravaan. (Voor meer informatie: Communicatie dS+V, Esther Schoemaker, tel. 06 - 526 312 59)

Wethouder Bolsius sluit project containerisatie af Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) sluit op woensdag 8 februari het project containerisatie af. De afsluiting vindt van 13.00 - 13.45 uur plaats op het Afrikaanderplein. Sinds 1999 zijn in Rotterdam meer dan 4.300 ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Met de plaatsing van de laatste 290 dit jaar loopt het project containerisatie op zijn einde. (Voor meer informatie: Communicatie Roteb, Stephan van Hoorn, tel. 010 - 245 83 88 - 06 - 51 621 205)

Burgemeester Opstelten opent eerste Stadswinkel in Hoek van Holland Burgemeester mr. Ivo Opstelen opent op woensdag 8 februari om 16.15 uur de eerste Stadswinkel aan de Prins Hendrikstraat 161 in Hoek van Holland. De Stadswinkel is hét loket om zaken met de gemeente te regelen. Naast producten van de deelgemeente en van Burgerzaken kunnen mensen hier voortaan ook terecht voor producten van Stadstoezicht, dS+V en Gemeentebelastingen Rotterdam. Te zijner tijd krijgen alle deelgemeenten een stadswinkel. (Voor meer informatie: Communicatie Hoek van Holland, Ellen Gouweloos, tel. 0174 - 31 51 19)

Wethouder Geluk ontbijt met buurtmoeders
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) ontbijt op donderdag 9 februari van 8.00 uur tot 10.00 uur met Rotterdamse Buurtmoeders. Het ontbijt vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis. De buurtmoeders die overwegend in een Id-baan in het onderwijs werken, zijn een belangrijke schakel tussen ouders en scholen. Door Rijksbezuinigingen heeft de gemeente Rotterdam minder budget voor Id'ers en dreigden de buurtmoeders te verdwijnen. De gemeente vindt het belangrijk dat de functie van buurtmoeder blijft bestaan en heeft daarom besloten voor 200 mensen nieuwe banen te creëren. (Voor meer informatie: Communicatie Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Petra Verheij, tel. 010 - 891 44 57)

Wethouder Geluk gaat in gesprek met autochtone ouderen Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) gaat op donderdagmiddag 9 februari in gesprek met autochtone ouderen die zich ontheemd voelen in hun eigen stad. Naar aanleiding van het actieprogramma "Rotterdam zet door", heeft de wethouder enige tijd geleden een gesprek gehad met vertegenwoordigers van het wijkpastoraat. Hieruit bleek dat vooral oudere autochtone Rotterdammers zich niet prettig voelen bij de huidige ontwikkelingen in buurten en wijken. De wethouder zal als gevolg hiervan een aantal gesprekken voeren met ouderen in de stad. Voor pers is er gelegenheid om na afloop vragen te stellen aan de wethouder. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Farida Aghris, tel. 010 - 417 21 77)

Burgemeester Opstelten opent nieuwe locatie cameratoezicht Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op donderdag 9 februari om 11.00 uur de nieuwe locatie van de afdeling Regionaal cameratoezicht van de Politie Rotterdam-Rijnmond. Nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam en de Politie heeft geresulteerd in een volledig uitgeruste etage in het gebouw van de politie aan de Witte de Withstraat. (Voor meer informatie: Communicatie cameratoezicht politie Rotterdam-Rijnmond, mevr. P. Haak, tel. 06 - 51 33 45 76)

Wethouder Hulman brengt werkbezoek aan WORM
Stefan Hulman (wethouder Kunstzaken en Vervoer) brengt op donderdag 9 februari, vanaf 11.00 uur een werkbezoek aan het nieuwe onderkomen van WORM. De stichting heeft tijdelijk onderdak gevonden in een uitgebrand VOC-pakhuis uit 1672. In het Rijksmonument hebben een zestigtal kunstenaars en verschillende aannemers een tijdelijke, mobiele constructie gebouwd die alle faciliteiten herbergt voor de programmering van WORM. Het VOC-pakhuis is te vinden aan Achterhaven 148, Rotterdam. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11)

Wethouder Van den Anker opent vrouwenhuis Dona Daria Wethouder Marianne van den Anker (Emancipatiebeleid) opent op donderdag 9 februari om 15.00 uur het centrum voor vrouwen en emancipatie 'Donna Daria' aan de Gerard Scholtenstraat 129. Dona Daria is ontstaan na een fusie van vijf vrouwenhuizen en staat voor emancipatie van de vrouw door alle etnische scheidingslijnen heen. Een nieuwe invalshoek is om zoveel mogelijk de partners van de vrouwen bij de verschillende projecten te betrekken. Een project of activiteit die roldoorbrekend werkt op het gebied van opvoeden, wordt beloond met de 'emancipatieprijs Rotterdam', bestaande uit een geldbedrag van E 5.000, -. De prijs wordt tweemaal per jaar uitgereikt. (Voor meer informatie: Jongeren, Onderwijs en Samenleving, Ineke Barendregt, tel. 010 - 891 44 40)

Wethouder reikt eerste RotterdamPas 2006 uit
Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) reikt op donderdag 9 februari de eerste RotterdamPas van dit jaar uit. De uitreiking vindt om 16.00 uur plaats in restaurant Blits aan de Boompjes 701. Afgelopen pasjaar werd afgesloten met een nieuw verkooprecord: ruim 96.000 pashouders gingen er met een Rotterdampas op uit. In 2006 wordt de magische grens van 100.000 passen wellicht voor het eerst doorbroken. Met kortingspas kunnen Rotterdammers tegen korting het sociaal-culturele leven in de stad ontdekken. (Voor meer informatie: Communicatie Rotterdampas, Erik Reitsma, tel. 010 - 498 46 66)

Wethouder Geluk neemt verklaring ter voorkoming van radicalisering in ontvangst Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) zal op vrijdag 10 februari om 15.00 uur in de Mevlanamoskee aan het Mevlanaplein 1 een verklaring in ontvangst nemen van Diyanet, de koepelorganisatie van Turkse moskeeën. Diyanet heeft een verklaring opgesteld met concrete actiepunten om radicalisering tijdig te signaleren en tegen te gaan. Elf moskeeën in Rotterdam en omgeving die bij Diyanet aangesloten zijn, hebben de verklaring ondertekend. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ria van der Linde, tel. 010 - 417 23 29 of 06 - 51 07 47 79 )

Burgemeester Opstelten reikt de Rotterdam Promotie Prijs uit Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op vrijdag 10 februari om 16.00 uur de Rotterdam Promotie Prijs 2005 uit in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel. De prijs is toegekend aan Cruise Port Rotterdam BV. Volgens het juryrapport heeft deze organisatie zich op uitzonderlijke wijze en met een groot doorzettingsvermogen Rotterdam als cruiseterminal op de kaart gezet. (Voor meer informatie: Algemene Zaken Externe Betrekkingen, Eveline Brugghe, tel. 010 - 417 34 56)

Wethouder Hulman opent fototentoonstelling ss De Rotterdam Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken) opent op zaterdag 11 februari om 17.00 uur de fototentoonstelling over het stoomschip De Rotterdam in het Nederlands fotomuseum aan de Witte de Withstraat 63. Een fotoboek verschijnt ter gelegenheid hiervan. Het fotoboek en de tentoonstelling laten de geschiedenis vanaf het begin tot nu zien en de manier waarop het schip op velen wijze in beeld is gebracht. Werk van de Rotterdamse fotografen zoals Daniël van der Ven en Harry Mosch zijn grote herontdekkingen in de tentoonstelling, die t/m 9 april is te bezichtigen. (Voor meer informatie: directeur Nederlands Fotomuseum, Ruud Visschedijk, tel. 010 - 213 20 11)

Wethouder Hulman reikt prijs uit tijdens 13e Charlois Kunstfestival Op zondag 12 februari reikt Stefan Hulman (wethouder Kunstzaken) de prijs voor Beeldende Kunst uit tijdens het 13e Charlois Kunstfestival. Het festival biedt amateurs op het gebied van muziek, dans, zang, beeldende kunst en literatuur de mogelijkheid zich gratis te presenteren aan het publiek. De prijsuitreiking vindt plaats om 13.00 uur in wijkgebouw "Larenkamp", Slinge 303, Rotterdam. (Voor meer informatie: secretaris Stichting Charlois Kunstfestival, Jan Groenewout, 06 - 26 05 67 50)

noot voor de redactie/