Ingezonden persbericht


Rotterdam, 3 februari


- PERSBERICHT -

747Live: De dood als beste optie

John Buijsman ontvangt medisch-ethicus

Presentator John Buijsman ontvangt medisch-ethicus Suzanne van de Vathorst. Zij spreekt over haar artikel 'De dood als beste optie'. Historicus Han van der Horst schuift aan om de kwestie Afghanistan te bespreken. Een samenwerking tussen de 71e boekenweek en het North Sea Jazz festival resulteert op 17 en 18 maart in een nieuwe festival. Nighttown-programmeur Harry Hamelink spreekt hierover. Culinair publicist Jinke Obbema vertelt over alles wat met eten te maken heeft ook komt er weer een oer-Hollands lied aan bod in de Inburgeringskaraoke. Live muziek is er van het vijfkoppige monster Cheech Wizard. 747Live is maandag 6 februari te beluisteren op 747AM.

'De dood als beste optie: levens beëindiging van een pasgeborene is soms morele plicht' kreeg in 2003 de Zilveren Zeepkist, de prijs voor het meest spraakmakende artikel. Schrijfster Suzanne van de Vathorst is te gast in restaurant Blits.

In het kader van de 71e boekenweek, met als thema' BOEM PAUKESLAG- Schrijvers en Muziek', organiseert North Sea Jazz samen met de Rotterdamse podia Lantaren/Venster, Nighttown en het Oude Luxor het nieuwe festival 'Uitgesproken!'. Voor deze eerste editie op 17 en 18 maart is gezocht naar een kruisbestuiving tussen (jazz)muziek en schrijvers. Nighttown-programmeur Harry Hammelink schuift aan om het festivalprogramma toe te lichten.

Cheech Wizard is naar eigen zeggen een vijfkoppig monster dat sinds begin jaren negentig eigenzinnige muziek maakt met een verbeten koppigheid. Elementen uit vage genre omschrijving als post, math, prog, noise, psychedelic, punkrock en jazz worden hiervoor aangewend. Cheech Wizard voorziet 747 van LIVE muziek.

747 Live is maandag 6 februari om 14:00 uur te horen op 747 AM. 747 Live is een programma van LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht